Moskva stiahla svoje vojsko z ukrajinsko-ruskej hranice. Podľa Kremľa bolo vojenské cvičenie úspešné

NETKY.SK • 22 Apríl 2021, 18:39 • 2 min
Moskva stiahla svoje vojsko z ukrajinsko-ruskej hranice. Podľa Kremľa bolo vojenské cvičenie úspešné

MOSKVA - Rusko vo štvrtok ukončilo rozsiahle vojenské cvičenia na Kryme a v blízkosti ukrajinskej hranice.

slovakia

left justify in out

Minister obrany Sergej Šojgu vojakom prikázal návrat na domovské základne. Vojenská technika však zostane v blízkosti hraníc s Ukrajinou, aby bola k dispozícii pre iné cvičenie v ďalšej časti roka. Kremeľ označil manévre na polostrove Krym a na západe krajiny za úspešné.  


Vojaci sa budú podľa ministra na základne vracať postupne do 1. mája. Dodal, že príslušníci ozbrojených síl zostanú vo výcvikovom priestore Pogonevo vo Voronežskom regióne na juhozápade Ruska asi 160 kilometrov východne od hraníc s Ukrajinou.

Manévre neznepokojovali iba Ukrajinu, narastajúce napätie znervózňovalo aj jej spojencov zo Západu. Podľa USA a Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO) bolo v blízkosti hranice sústredených približne rvnaký počet vojakov ako v roku 2014, kedy Rusko anektovalo polostrov Krym. 

V tomto regióne následne prepukli boje medzi ukrajinskými ozbrojenými silami a Moskvou podporovanými separatistami na východe Ukrajiny. Konflikt si doteraz vyžiadal viac ako 14-tisíc ľudských životov.

 

Prečítajte si tiež: Rusko sťahuje obrovské vojsko, ktoré zhromaždilo na hraniciach s Ukrajinou



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies