Americký trend prišiel aj na Slovensko, Slováci zažívajú boom v pití nealkoholických nápojov

NETKY.SK • 6 Máj 2017, 14:51 • 2 min
Americký trend prišiel aj na Slovensko, Slováci zažívajú boom v pití nealkoholických nápojov

BRATISLAVA - Slovensko zažíva boom v spotrebe nealkoholických nápojov. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Nielsen, ktorý hovorí o náraste dvoch najpredávanejších kategórií, a to minerálnych vôd a limonád.

slovakia

left justify in out

Slováci vypili v minulom roku takmer 700 miliónov litrov minerálnych vôd a sýtených nealkoholických nápojov. Najpredávanejším segmentom medzi sýtenými nápojmi sú kolové nápoje, ktoré dlhodobo generujú až dve tretiny tržieb.

 

Podľa Márie Hukelovej z agentúry Nielsen sa vyššia spotreba premietla aj do vyšších tržieb, hoci tempo ich rastu bolo pre pokles priemernej ceny nápojov o niečo menšie. Tržby minerálnych vôd dosiahli takmer 140 miliónov eur a limonád sa predalo za takmer 100 miliónov eur, čo je nárast oproti roku 2015 o 2,6 %.

 

Reakciou popredného výrobcu nápojov PepsiCo na zvyšujúci sa dopyt po nápojoch bolo spustenie novej, modernejšej výrobnej linky (v Prahe, pozn. TASR), ktorá má zvýšiť ich produkciu až o 30 %. Ročná kapacita linky predstavuje 150 miliónov litrov, čo je približne dvojnásobok, ako produkovala pôvodná linka.

 

Vedenie spoločnosti hovorí o najväčšej investícii za posledných 10 rokov, ktorá presiahla viac než 5 miliónov eur. Od tejto investície si manažment sľubuje ďalší rast na českom a slovenskom trhu nealkoholických nápojov. "Nová linka nám pomôže napĺňať naše dlhodobé ciele s ohľadom na znižovanie záťaže na životné prostredie, energetickú náročnosť a vyššiu úsporu výrobného materiálu," uviedol generálny riaditeľ PepsiCo SR a ČR Josef Neumann.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies