Americký štát Havaj zvýšil minimálnu hodinovú mzdu, na rozdiel od Kongresu

NETKY.SK • 30 Apríl 2014, 12:40 • 2 min
Americký štát Havaj zvýšil minimálnu hodinovú mzdu, na rozdiel od Kongresu

HONOLULU - Zákonodarcovia v americkom štáte Havaj odhlasovali zvýšenie minimálnej hodinovej mzdy na 10,10 dolára (7,272 eura) z pôvodného federálneho minima 7,25 dolára (5,22 eura). Informovala o tom dnes tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Nová hodnota v štáte Havaj zodpovedá hodinovej mzde, o ktorú sa snažil americký prezident Barack Obama na federálnej úrovni, ale táto legislatíva uviazla v Kongrese. Návrhy na zvýšenie hodinovej mzdy na Havaji vyvolali silnú opozíciu niektorých podnikateľov, lobistických skupín a ekonómov, ktorí tvrdili, že to zvýši náklady a zničí pracovné miesta. Hlasovalo sa v utorok večer.

 

Havaj sa tak pripojil k americkým štátom Kalifornia, Maryland, Connecticut a k Washingtonu D.C., kde už schválili legislatívu na zvýšenie minimálnej hodinovej mzdy na štátnej úrovni na hodnotu desať dolárov alebo viac.

 

Očakáva sa, že havajský guvernér Neil Abercrombie podpíše zákon ešte v priebehu dnešného dňa. Abercrombie už skôr vyjadril znepokojenie nad tým, že minimálna hodinová mzda sa v štáte Havaj nezvyšovala od roku 2007.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies