Americký prezident Biden je ochotný osobne diskutovať o pomoci Ukrajine s najvyšším predstaviteľom republikánskej snemovne

NETKY.SK • 20 Február 2024, 15:10 • 2 min
Americký prezident Biden je ochotný osobne diskutovať o pomoci Ukrajine s najvyšším predstaviteľom republikánskej snemovne

WASHINGTON - Americký prezident Joe Biden v pondelok povedal, že je ochotný stretnúť sa s predsedom Snemovne reprezentantov Mikeom Johnsonom, aby zabezpečil dlho očakávané schválenie návrhu zákona, ktorý obsahuje financie na poskytovanie ďalších zbraní Ukrajine.

slovakia

left justify in out

"Iste, rád sa s ním stretnem, ak má čo povedať," povedal Biden novinárom po návrate do Bieleho domu z Delaware, kde strávil víkend.

Prezident USA povedal, že členovia Republikánskej strany Snemovne reprezentantov na čele s Johnsonom „robia veľkú chybu, keď nereagujú“ na opakované výzvy Bieleho domu, že by mali schváliť žiadosť administratívy o dodatočný rozpočet a uspokojiť naliehavú potrebu Ukrajiny doplniť muníciu v konflikte s Ruskom.

"Spôsob, akým odchádzajú od hrozby Ruska, ako odchádzajú od NATO, ako odchádzajú od plnenia našich záväzkov. Je to jednoducho šokujúce. Nikdy som nič podobné nevidel," dodal Joe Biden.

Johnson, ktorý vo svojej snemovni zadržiaval hlasovanie o zákone o výdavkoch na národnú bezpečnosť, ktorý schválil Senát s cieľom vytlačiť kompromis demokratov umožňujúci výrazné zlepšenie bezpečnosti hraníc, minulý týždeň novinárom povedal, že žiadal stretnutie s Bidenom „už týždne."

"Mesiac som žiadal, aby som si sadol s prezidentom, aby sme sa porozprávali o hraniciach a národnej bezpečnosti, a toto stretnutie nebolo povolené," povedal Johnson. "A budem na tom aj naďalej trvať, pretože sú to veľmi vážne problémy, ktoré treba riešiť. A ak sa predseda Snemovne nemôže stretnúť s prezidentom Spojených štátov, je to problém," uzavrel predseda Snemovne reprezentantov Mike Johnson.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Britannica / Getty Images / Chip Somodevilla
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies