Americký kongresman Boehner očakáva schválenie použitia vojenskej sily proti IS

NETKY.SK • 6 Február 2015, 10:08 • 2 min
Americký kongresman Boehner očakáva schválenie použitia vojenskej sily proti IS

WASHINGTON - Predseda americkej Snemovne reprezentantov John Boehner očakáva, že prezident Barack Obama sa bude už čoskoro v Kongrese usilovať o schválenie použitia vojenskej sily proti militantom tzv. Islamského štátu (IS). Boehner to dnes uviedol na tlačovom brífingu, píše agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Očakávam, že záležitosť nám bude predložená na schválenie v najbližších dňoch. Bude tomu predchádzať séria náročných diskusií," uviedol republikán Boehner, ktorý zároveň vyzval na urýchlenú pomoc Jordánsku vo svetle najnovšieho vývoja, keďže pred niekoľkými dňami zverejnil IS video s vraždou jordánskeho pilota.

 

"Jordánsko je jedným z našich najbližších spojencov v danom regióne. Na vybavenie čaká obrovské množstvo záležitostí, ale urýchlenie procesu prostredníctvom byrokratického aparátu by iste pomohlo Jordáncom v týchto veľmi núdznych časoch. Úprimne verím, že iniciatívu podporí celý Kongres," prízvukoval Boehner.

 

USA vedú medzinárodnú koalíciu proti IS. Obama vlani v auguste odštartoval vzdušné útoky proti týmto extrémistom v Iraku a Sýrii. Jeho kabinet oznámil, že kampaň je legálna a založená na schválení prijatom za mandátu bývalého prezidenta Georgea W. Busha pre vojnu v Iraku a boje proti al-Káide a jej pridruženým skupinám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies