Americkí zákonodarcovia predložili návrh legislatívy o nových sankciách voči KĽDR

NETKY.SK • 6 Február 2015, 07:34 • 2 min
Americkí zákonodarcovia predložili návrh legislatívy o nových sankciách voči KĽDR

WASHINGTON - Americkí zákonodarcovia vo štvrtok predložili legislatívu rozširujúcu sankcie voči KĽDR zavedením prísnejších trestov pre medzinárodné spoločnosti, ktoré obchodujú s Pchjongjangom.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenované vládne zdroje. Návrh zákona odobruje postih pre ľudí aj firmy mimo územia Spojených štátov. Súčasné sankcie sú v prevažnej miere zamerané na občanov USA a americké spoločnosti.
      

Iniciatíva presadzovaná republikánmi i demokratmi reflektuje znepokojenie Kongresu ohľadom vlaňajšieho kybernetického útoku na spoločnosť Sony Pictures, ktorý sa pripisuje Pchjongjangu. Legislatíva oprávňuje americké úrady zmraziť účty v USA spoločnostiam, ktoré majú priame väzby na ilegálne aktivity KĽDR, vrátane jadrového programu. Postihnuteľné budú aj subjekty, ktoré poskytujú severokórejskej vláde tvrdú menu.
      

"Účelom návrhu zákona je znova dať prezidentovi podnet k aktívnejšiemu konaniu na poli sankcií voči týmto spoločnostiam a tretím krajinám; ešte viac finančne oslabiť režim Severnej Kórey," tvrdia zdroje.

 

KĽDR čelí tvrdým sankciám zo strany USA i OSN pre svoj jadrový program. Obama minulý rok uvalil na krajinu nové sankcie zacielené na odrezanie zostávajúcich napojení Pchjongjangu na medzinárodné finančné systémy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies