Amerického generála degradovali za drahé cestovanie a plytvanie

NETKY.SK • 14 November 2012, 10:05 • 2 min
Amerického generála degradovali za drahé cestovanie a plytvanie

Amerického generála degradovali za drahé cestovanie a plytvanie - Krimi William Kip Ward pôjde teraz do penzie ako trojhviezdičkový generálporučík a musí preplatiť vláde 82. 000 dolárov.

slovakia

left justify in out

img

William "Kip" Ward pôjde teraz do penzie ako trojhviezdičkový generálporučík a musí preplatiť vláde 82.000 dolárov.

Minister obrany USA Leon Panetta degradoval bývalého šéfa veliteľstva amerických ozbrojených síl v Afrike, ktorého obvinili z utrácania tisícov dolárov na drahé cestovanie a z ďalších neoprávnených výdajov. Informoval o tom v utorok Pentagón.

Panetta zbavil generála Williama "Kipa" Warda jednej hviezdičky, čo znamená, že pôjde teraz do penzie ako trojhviezdičkový generálporučík. Ward taktiež musí preplatiť vláde 82.000 dolárov (64.450 eur).

K degradovaniu generála Warda došlo po tom, ako generál David Petraeus rezignoval na funkciu šéfa CIA pre mimomanželský pomer a ďalšieho generála Johna Allena vyšetrujú za nevhodnú internetovú komunikáciu so ženou, pripomína agentúra AP.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies