Americká spoločnosť Isis Pharmaceuticals sa mení Ionis Pharmaceutical

NETKY.SK • 19 December 2015, 08:50 • 2 min
Americká spoločnosť Isis Pharmaceuticals sa mení Ionis Pharmaceutical

NEW YORK - Americká spoločnosť Isis Pharmaceuticals, ktorá má rovnaký názov ako extrémistická organizácia Islamský štát, si nakoniec zmenila meno na Ionis Pharmaceuticals, aj keď to spočiatku nechcela urobiť. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Kalifornská biotechnologická spoločnosť vyvíja lieky na zriedkavé choroby. Bola založená pred 27 rokmi a pomenovaná po egyptskej bohyni Isis, ktorá bola považovaná za jednu z najmocnejších bohýň a podľa mýtov dokázala vracať život, a preto sa jej meno spája so zdravím a uzdravením.

 

Ale, bohužiaľ, dnes si väčšina ľudí pod názvom ISIS vybaví skôr extrémistickú organizáciu, ktorá má na svedomí viaceré krvavé útoky po celom svete, vrátane novembrových útokov v Paríži.

 

Vedenie americkej firmy sa preto rozhodlo zmeniť si názov a na budúci týždeň predstaví svetu aj nové logo IONS, ktoré vystrieda doterajšie ISIS.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies