Americká centrálna banka dokončila návrh nových pravidiel pre banky

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 10:12 • 2 min
Americká centrálna banka dokončila návrh nových pravidiel pre banky

WASHINGTON - Americká centrálna banka Fed dokončila návrh nových pravidiel, ktoré požadujú, aby najväčšie a systémovo najdôležitejšie banky v krajine zvýšili svoje kapitálové rezervy a znížili závislosť od nestálych krátkodobých pôžičiek. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Nové pravidlá Federálneho rezervného systému (Fed) tak môžu motivovať banky, aby radšej zostali menšie, čo v prípade ich bankrotu predstavuje nižšie systémové riziko.

 

Fed požaduje, aby osem systémovo najdôležitejších amerických bánk malo väčšie kapitálové rezervy, než vyžadujú tzv. pravidlá Bazilej III. Týka sa to Bank of America, Bank of New York Mellon, Citigroup, Goldman Sachs Group, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, State Street Corporation a Wells Fargo. Cieľom Fed je ochrániť americký finančný systém. Podľa nových pravidiel budú banky nútené prevziať na seba aj náklady za problémy, ktoré ich zlyhanie spôsobilo iným.

 

V praxi to znamená, že finančné ústavy budú mať na výber - buď zvýšia svoje kapitálové rezervy a znížia tak pravdepodobnosť svojho bankrotu, alebo sa "zmenšia", čím zredukujú škody, ktoré by ich bankrot spôsobil celému finančnému systému.

 

Nové pravidlá bude Fed zavádzať postupne v priebehu troch rokov a začne v roku 2016.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies