Alžírčana, ktorý bol obvinený z pokusu o znásilnenie vo Viedni, oslobodili

NETKY.SK • 25 August 2016, 18:21 • 2 min
Alžírčana, ktorý bol obvinený z pokusu o znásilnenie vo Viedni, oslobodili

VIEDEŇ - Žiadateľa o azyl z Alžírska dnes vo Viedni zbavili obvinenia z pokusu o znásilnenie, ku ktorému malo dôjsť v Prátri. Dvadsaťjedenročného muža však súd uznal vinným z vydierania istého mladíka z Viedne, ktoré nesúviselo s údajným znásilnením, a odsúdil ho na 21 mesiacov odňatia slobody, z toho sedem nepodmienečne.

slovakia

left justify in out

Súd v zdôvodnení oslobodzujúceho verdiktu konštatoval, že údaje 48-ročnej poškodenej Brazílčanky, ktorá bola v inkriminovanom čase opitá - v krvi jej namerali 2,15 promile alkoholu - a navyše mohla byť pod vplyvom drog, neboli také presvedčivé, aby sa výlučne z nich dalo odvodiť potvrdenie viny obžalovaného. Navyše ani verziu, s ktorou vystupoval obžalovaný, nie je možné v plnej miere vyvrátiť.

 

Informácie, ktoré vyšetrovateľom i súdu prezentovali spomínaná žena a podozrivý, neskôr obžalovaný muž, boli v tomto prípade diametrálne odlišné.

 

Verdikty súdu zatiaľ nie sú právoplatné, pretože aj keď ich obžalovaný akceptoval, žaloba sa k ním zatiaľ nevyjadrila.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies