Alphabet vytvoril robota, ktorý by mal zvýšiť efektivitu poľnohospodárstva

NETKY.SK • 29 Október 2020, 20:21 • 2 min
Alphabet vytvoril robota, ktorý by mal zvýšiť efektivitu poľnohospodárstva

KALIFORNIA - Vývojári vytvorili robota, ktorý pomôže zvýšiť efektivitu poľnohospodárstva. Táto technológia je navrhnutá tak, aby pomohla ľudstvu produkovať viac potravín.

slovakia

left justify in out

Najnovšia technológia

Divízia prelomových projektov holdingovej spoločnosti Alphabet, ktorá vlastní Google, predstavila model elektrického bezpilotného "chrobáka", ktorý jazdí po poliach a monitoruje stav rastlín.

 

Spracovaním veľkých údajov zhromaždených s presnosťou až do jednotlivých bobúľ a strukov robot pomôže zaviesť nové plodiny, ktoré sú odolné voči účinkom globálneho otepľovania a zníži potrebu pesticídov, zavlažovania a hnojív pri zachovaní úrodnosti.

 

img

 

Trolejové zariadenie, ktoré sa pohybuje medzi riadkami, pomocou GPS určuje súradnice rastliny a potom zhromažďuje údaje vrátane výšky rastlín, veľkosti plodov a listov ako aj poveternostných a pôdnych podmienok. Týmto spôsobom môžu poľnohospodári rýchlo identifikovať problémy s plodinami a robiť presné predpovede úrody.

 

Prototypové roboty sa už používajú na štúdium rastu a úrody sóje v state Illinois ako na jahodových poliach v Kalifornií.

 

Projekt Mineral

Tieto stroje sú kľúčovou súčasťou projektu Mineral. Vedúci projektu Elliott Grant uviedol, že hlavnou myšlienkou projektu je udržateľná a rozsiahla výroba potravín pomocou umelej inteligencie, robotiky, senzorov a ďalších technických prostriedkov.

 

 

V dôsledku globálnych klimatických zmien sa tradičná poľnohospodárska výroba stáva ťažkou. V posledných rokoch výskumné skupiny aktívne hľadali špičkové technologické riešenia pre rozvoj poľnohospodárstva a agropriemyslu.

 

"Aby bolo možné uživiť svetovú populáciu, musí poľnohospodárstvo v priebehu nasledujúcich 50 rokov produkovať viac potravín ako v predošlých desaťtisíc rokoch," tvrdia účastníci projektu Mineral.

 

Tím bude spolupracovať s chovateľmi, farmármi a ďalšími odborníkmi na hľadaní praktických riešení poľnohospodárskych problémov. V súčasnosti sú do projektu zapojení producenti z Južnej Afriky, Argentíny, Kanady a USA. Spolupráca sa plánuje rozšíriť do celého sveta.

 

Súvisiaci článok: Zmenami v poľnohospodárstve chcú zlepšiť stav biodiverzity

 

Čo ničí poľnohospodárstvo viac ako koronavírus?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies