Slovan bol po včerajšej deľbe bodov nespokojný

NETKY.SK • 26 August 2019, 11:40 • 2 min
Slovan bol po včerajšej deľbe bodov nespokojný

BRATISLAVA - Vo včerajších hodinách sa na Tehelnom poli v Bratislave odohral súboj dvoch najlepších tímov našej najvyššej futbalovej súťaže. Domáci Slovan Bratislava ako obhajca titulu privítal na svojej pôde MŠK Žilina.

slovakia

left justify in out

Slovan čaká tento týždeň skúška ohňom, keď sa predstavia v odvete play off Európskej ligy UEFA 2019/2020 na štadióne PAOK Solún ako víťazi prvého zápasu, ktorý skončil 1:0. Aj preto urobil tréner Ján Kozák až 10 zmien v zostave. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ŠK Slovan zvíťazil nad @paok_fc 1:0 #SpoluSmeSlovan #Tehelnepole @abenaofficial14 ⚽️

Príspevok, ktorý zdieľa ŠK Slovan Bratislava (@skslovanbratislava),

 

No ani takáto veľká obmena základnej zostavy nerobila Slovanu problém. V prvom polčase domáci jasne dominovali. Síce sa im nepodarilo skórovať z penalty, no následná dorážka už skončila v súperovej sieti. Úspešným strelcom bol Brazílčan Ratao. Druhé dejstvo prinieslo odlišný obraz, "šošoni" boli oveľa silnejší na lopte. Hlavný rozhodca im ešte po hodine hry pre útočný faul Róberta Boženíka neuznal gól Jána Bernáta, ale v 80. minúte kapitán MŠK Miroslav Káčer z penalty stanovil konečné skóre.

 

 

Slovan mal šance na víťazstvo, chýbala mu však efektivita. "Vytvorili sme si viac príležitostí, mali sme čisté šance. Len David Strelec mal dve, no nepremenil ich. Žilina mala dobré pasáže, keď držala loptu, ale pred našou bránou si vypracovala len náznaky šancí. Zaslúžili sme si vyhrať, no futbal je taký, nie vždy to vyjde. Určite však máme na viac," povedal na tlačovej konferencii kouč domácich Ján Kozák.

 

img

 

Lodivod hostí Jaroslav Kentoš: "Po prestávke sme zmenili aj rozostavenie, čo pomohlo tímu. Fungovalo to lepšie a výkon po polčase ma potešil. Sme radi za bod, zápas ukázal našim chalanom realitu, kam smeruje európsky futbal. Určite sa neuspokojíme ani po cennom bode. Pre nás všetkých to bolo veľmi dobré stretnutie, ktoré nám nastavilo zrkadlo. Napriek remíze máme stále na čom pracovať a zlepšovať sa."

 

img

 

Slovan vyhral prvý polčas, Žilina druhý a po súboji prevládlo na strane domácich sklamanie a u hostí spokojnosť. Obe mužstvá majú na čele tabuľky Fortuna ligy po 16 bodov, sú stále bez prehry a Slovan vedie o skóre.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona