Alonso prehral boj o titul s Vettelom už v júli

NETKY.SK • 15 Október 2013, 13:04 • 2 min
Alonso prehral boj o titul s Vettelom už v júli

SUZUKA - Fernando Alonso z tímu Ferrari si myslí, že boj o majstrovský titul v tejto sezóne motoristickej formuly 1 prehral už v júli, a nie pre skvelú formu svojho konkurenta Sebastiana Vettela z Red Bullu z ostatného obdobia.

slovakia

left justify in out

Španiel má síce ešte matematickú šancu na celkový triumf, no musel by vyhrať všetky zostávajúce štyri veľké ceny, pričom Vettel by nesmel získať dokopy viac ako deväť bodov. To je veľmi nepravdepodobný scenár, keďže nemecký jazdec vyhral ostatných päť pretekov.

Podľa Alonsa nastal zlom niekedy okolo termínu Veľkej ceny Veľkej Británie (30. júna, pozn.), kedy nové komponenty monopostu F138 nepriniesli očakávané zlepšenie. Tento fakt bol hodenými polenami pod nohy Ferrari. Navyše, veci sa pre stajňu z Maranella ešte viac skomplikovali návratom pneumatík z roku 2012, keďže na spomenutej VC prišlo k trom explóziám gúm pri troch rozličných pilotoch. 

"Naším problémom bol vývoj. Nedokázali sme sa adaptovať na pneumatiky, alebo sme neurobili kroky, ktoré sme plánovali. Špeciálne v júli sme vyrukovali do pretekov s niekoľkými novinkami, ktoré však na trati nefungovali. To spomalilo proces zlepšovania výkonu. Zmena zo strany Pirelli bola bonusom. Je zrejmé, že niektoré tímy tým stratili, niektoré zasa získali, ako napríklad Sauber. Pirelli však muselo k tomu pristúpiť z hľadiska bezpečnosti. Zmenili to, aby sme mohli súťažiť," cituje Alonsa portál autosport.com. 

Na uplynulej Veľkej cene Japonska skončil Alonso štvrtý, tŕňom v päte Ferrari bola opäť sobotňajšia kvalifikácia, kde Španiel obsadil ôsme miesto. Podľa dvojnásobného majstra sveta z rokov 2005 a 2006 je prioritou talianskeho tímu momentálne boj o druhú pozíciu v Pohári konštruktérov. Pred tretím Mercedesom má Ferrari desaťbodový náskok. "Pred nami sú ďalšie štyri preteky, v ktorých musíme zvýšiť náskok. Desať bodov je malý rozdiel, v Indii sa potrebujeme zlepšiť," dodal Alonso. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies