Ali z Turecka čelí obvineniu z drogovej trestnej činnosti

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 13:12 • 2 min
Ali z Turecka čelí obvineniu z drogovej trestnej činnosti

BRATISLAVA - Trest odňatia slobody na tri až desať rokov hrozí v prípade preukázania viny 29-ročnému Turkovi Alimu A., ktorého policajný vyšetrovateľ v Bratislave V obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Informovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

slovakia

left justify in out

Podľa doterajších informácií colníci 3. mája krátko po 21:00 na hraničnom priechode Jarovce – Kittsee v smere do Rakúska kontrolovali auto značky Infinity. U troch členov posádky zaistili dve krátke guľové zbrane, dva zásobníky, päť nábojov, kovovú škatuľu so žiletku, kovovou trubičkou, lyžičkou a tri plastové vrecká s obsahom neznámych kryštalických látok. Podľa predbežných výsledkov z Kriminalistického a expertízneho ústavu zaistili 183 mg bieleho kryštalického materiálu s účinnou látkou metamfetamín, ktorý zodpovedá minimálne trom bežným jednotlivým dávkam drogy. Takisto zaistili béžový kryštalický materiál s hmotnosťou 10 125 mg s účinnou látkou metamfetamín, ktorý zodpovedá minimálne 120 bežným jednotlivým dávkam drogy a 1 874 mg béžového kryštalického materiálu s účinnou látkou metamfetamín, ktorý zodpovedá obvykle 20 jednorazovým dávkam drogy. Pre vykonanie potrebných procesných úkonov privolali policajnú hliadku, ktorá troch mužov zadržala a eskortovala ich na príslušné policajné oddelenie.

 

Policajný vyšetrovateľ v danom prípade začal aj trestné stíhanie vo veci prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Vecou sa aj naďalej zaoberajú policajti oddelenia Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies