Alexis Sánchez posiela pomoc zatopenému rodnému mestu Tocopilla

NETKY.SK • 19 August 2015, 18:59 • 2 min
Alexis Sánchez posiela pomoc zatopenému rodnému mestu Tocopilla

LONDÝN – Asi by bolo ťažké povedať, kde majú Alexisa Sáncheza radšej – v Arsenale alebo jeho rodnom meste Tocopilla.

slovakia

left justify in out

Jeho rodné mesto bolo zasiahnuté silnými prívalovými búrkami, ktoré postihli celé Čile. Počasie vážne poškodilo infraštruktúru mesta a má na svedomí aj niekoľko vyhasnutých životov.

Dvadsaťšesťročný futbalista, ktorý je známy svojou silnou láskou ku Tocopille, opäť prišiel na pomoc svojmu rodnému mestu, keď do postihnutej oblasti poslal dva kamióny s pitnou vodou, zásobami a materiálom na poskytnutie prvej pomoci.

Podľa čílskeho denníka La Tercera dorazili oba kamióny do Tocopilly ešte v pondelok a starosta mesta San Fernando Roman potvrdil, že Sánchez bol okamžite pripravený pomôcť, akonáhle počul o povodniach.

"On nezabúda na svoju krajinu a to je dôvod, prečo sa chcel podieľať na pomoci," povedal. "Hovoril s nami, že by chcel poslať pomoc ľuďom v Tocopille. Okrem iného sme sa dohodli na pitnej vode, niektorých základných veciach prvej pomoci a oblečení, ktoré sú v tomto regióne teraz mimoriadne potrebné."

Sánchezova rodina a jeho zástupcovia pomáhajú koordinovať rozdelenie pomoci, keďže dodaný materiál má byť distribuovaný v blízkej budúcnosti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies