Alexander Waske trénerom Tommyho Haasa

NETKY.SK • 29 Január 2014, 10:56 • 2 min
Alexander Waske trénerom Tommyho Haasa

FRANKFURT - Tridsaťosemročný Alexander Waske sa stal novým trénerom o tri roky mladšieho nemeckého tenistu Tommyho Haasa. Je nástupcom Ulfa Fischera.

slovakia

left justify in out

"Vždy sme si dobre rozumeli, pozná moju náturu. Potrebujem niekoho s pozitívnym pohľadom na život a schopnosťou motivovať ma," povedal niekdajší 2. muž svetového rebríčka ATP vo dvojhre Haas. Hamburský rodák momentálne figuruje na 12. pozícii v renkingu. 

"Po vlaňajších úspechoch v Mníchove a Viedni chcem tento rok zdvihnúť nad hlavu aspoň jednu trofej. Najbližšími veľkými cieľmi sú turnaje v Indian Wells a Miami. Na Floride som vlani bol v semifinále a rád by som si pripomenul tie pekné pocity," skonštatoval pre Bild Haas, ktorého v úvode sezóny potrápilo rameno. Najbližšie sa predstaví v tohtotýždňovom frankfurtskom zápase so Španielmi v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny Davisovho pohára. 

Waske bol v minulosti 16. v deblovom počítačovom poradí, vo dvojhre sa najvyššie dostal na 89. miesto. Svoju kariéru ukončil predvlani v októbri. "Tommy a ja sme v Davisovom pohári tvorili silný tandem a poberám jeho dôveru. Teraz plánujeme dosahovať veľké úspechy aj týmto novým spôsobom," predznamenal Waske, ktorý po boku Haasa mal vo štvorhre v Davis Cupe bilanciu 3:1 vrátane triumfu nad Dominikom Hrbatým a Karolom Kučerom v septembri 2004 v Bratislave. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies