Alex Morganová historicky prvou ženou na obale videohry Fifa 16

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 16:44 • 2 min
Alex Morganová historicky prvou ženou na obale videohry Fifa 16

WASHINGTON – Majsterka sveta Alex Morganová bude jednou z prvých žien v histórii, ktoré sa objavia na prednej strane obalu futbalovej videohry Fifa 16.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročná hráčka, ktorá vo finále MS žien 2015 pomohla USA poraziť Japonsko, sa objaví na obale videohry po boku legendárneho Lionela Messiho na americkej verzii tejto populárnej videohry. Kanadská kapitánka Christine Sinclairová bude na obale v Kanade. Vo videohre od spoločnosti EA Sports sa tento rok po prvýkrát v histórii objavia aj ženské národné tímy.

"Je to neuveriteľná česť byť jednou z prvých žien, ktoré sa objavia na obale videohry Fifa," povedala Morganová, ktorá je najlepšie platenou hráčkou v ženskom futbale. "Viem, že túto hru hrajú ľudia na celom svete a som naozaj nadšená, že Fifa 2016 venuje takúto významnú pozornosť ženskému futbalu."

 



Futbalová videohra Fifa bola prvýkrát vydaná ešte v roku 1993 a až do teraz si mohli hráči vyberať iba z mužských tímov. V najnovšej verzii si však budete môcť vybrať aj z 12 medzinárodných ženských tímov, vrátane Anglicka, USA či Kanady.

V Anglicku bude na obale videohry nový kapitán Liverpoolu Jordan Henderson spolu s Lionelom Messim, keď vo verejnom hlasovaní predstihol také mená ako Harry Kane Sergio Agüero či Thibauta Courtoisa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies