Albánci po 70 rokoch zdolali Poliakov a sú na čele E-skupiny

NETKY.SK • 11 September 2023, 11:15 • 2 min
Albánci po 70 rokoch zdolali Poliakov a sú na čele E-skupiny

BRATISLAVA - Albánski futbaloví reprezentanti potvrdzujú, že to myslia vážne s postupom na ME 2024. Po minulotýždňovej cennej remíze 1:1 na pôde Česka zvíťazili doma nad Poľskom 2:0 a s desiatimi bodmi sa vyšvihli na čelo tabuľky kvalifikačnej E-skupiny. O prvom víťazstve nad "bieločervenými" od roku 1953 rozhodli Jasir Asani a Mirlind Daku.

slovakia

left justify in out

"Zdolali sme pravidelného účastníka európskych i svetových šampionátov a potvrdili, že albánsky futbal je na vzostupe. Poviem úprimne, že trávnik nebol v ideálnom stave a na začiatku zápasu sa nám nepodarilo predviesť veci, ktoré nacvičujeme na tréningoch. Po góle sme však dostali krídla a uvoľnili sa. Videl som, že brankár Szczesny sa pohol, tak som zavrel oči, vystrelil a padlo to tam," uviedol Asani pre albánske médiá.

 

Tréner Poliakov Fernando Santos je po tretej prehre v kvalifikácii pod čoraz väčším tlakom. Jeho tím je totiž v tabuľke až štvrtý so štvorbodovou stratou na Albáncov a dvojbodovou za Českom i Moldavskom. "Priebeh zápasu výrazne ovplyvnil neuznaný gól Jakuba Kiwiora v prvom polčase. V ďalších minútach Albánci vyrovnali hru, dali atypický gól a dostali sa na koňa. Klobúk dolu pred ich výkonom," povedal Santos pre sport.pl.

Skúsený kouč v minulosti priviedol Portugalsko k triumfu na ME 2016 a v roku 2019 k víťazstvu v prvej edícii Ligy národov, no poľskej družine zatiaľ nedal očakávaný nový impulz. "Som iba tréner a nedokážem robiť zázraky na počkanie. Je to dlhodobý projekt. Napriek prehre v Albánsku sa nechystám rezignovať na svoju funkciu, ani dnes ani zajtra. Ak budú predstavitelia Poľskej futbalovej federácie žiadať, aby som pri reprezentácii skončil, tak sa tak stane."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: TASR / AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies