Americký senátor vyzval na odstránenie Vladimira Putina

NETKY.SK • 5 Marec 2022, 08:39 • 2 min
Americký senátor vyzval na odstránenie Vladimira Putina

WASHINGTON - Lindsey Graham navrhol svoje riešenie konfliktu na Ukrajine. Aké boli reakcie?

slovakia

left justify in out

Biely dom nepodporuje zmenu režimu v Rusku, vyhlásila v piatok hovorkyňa Bieleho domu Jen Psakiová. Spravila tak po tom, ako senátor Graham v televíznom vysielaní nabádal k tomu, aby niekto v Rusku zabil ruského prezidenta Vladimira Putina, informovala agentúra Reuters. „Neobhajujeme zabitie lídra cudzej krajiny alebo zmenu režimu. To nie je politika Spojených štátov,“ vyhlásila Psakiová.

 

img

Protest pred Bielym domom

 

Graham uviedol vo štvrtkovom vysielaní televízie Fox News, že niekto v Rusku musí začať konať a „odstrániť tohto chlapa“. Tieto vyjadrenia neskôr zopakoval aj na Twitteri. Ďalší členovia amerického Kongresu, vrátane členov Republikánskej strany, označili Grahamov tvít za ľahkomyseľný, píše na svojej webovej stránke denník The Washington Post.

 

 

Ako sa vojna na Ukrajine zintenzívňuje, niektorí americkí zákonodarcovia naliehajú na amerického prezidenta Joe Bidena, aby zaujal tvrdší postoj voči Rusku – napríklad pozastavením dovozu ropy. Biely dom takúto možnosť zatiaľ vylučuje, obávajúc sa toho, že by to mohlo spôsobiť nárast cien ropy a poškodiť amerických spotrebiteľov dotknutých rekordnou infláciou. 

 

Prečítajte si tiež: NATO odmietlo ukrajinskú žiadosť. Zelenskyj skritizoval alianciu

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona