AKTUALIZÁCIA: Plážový festival sa zmenil ako na scénu z filmu, tisíce ľudí muselo byť evakuovaných!

NETKY.SK • 16 Júl 2019, 13:26 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Plážový festival sa zmenil ako na scénu z filmu, tisíce ľudí muselo byť evakuovaných!

ZÁHREB - Na festivale, ktorý sa konal počas dnešnej noci na chorvátskom ostrove Pag, sa atmosféra zmenila v priebehu niekoľkých minút. Po tom, ako v neďalekom lese vypukol požiar, museli byť všetci účastníci evakuovaní.

slovakia

left justify in out

Priebežné sa uvádza, že evakuovaných je  10 000, no nie je vylúčené, že číslo ešte stúpne nahor. Chorvátska polícia sa vyjadrila, že požiar vypukol v borovicových lesoch v blízkosti barov a klubov na pláži Zrče, kde sa konal hiphopový festival Fresh Island. Príkaz na evakuáciu návštevníci podujatia dostali v noci na utorok okolo jednej hodiny po polnoci.

 

 

V správe bezpečnostných zložiek sa ďalej uvádza, že jedna osoba utrpela zranenia a požiar je už pod kontrolou.

Jedna z najpopulárnejších jadranských pláží Zrče na ostrove Pag je známym dejiskom mnohých letných festivalov a párty a vyhľadávanou lokalitou predovšetkým pre mladých turistov. Príčina požiaru nebola bezprostredne známa.

 

 

Cestovný ruch je základným pilierom chorvátskej ekonomiky. Iba vlani pricestovalo do krajiny so 4,2 miliónmi obyvateľov viac než 19 miliónov turistov.

 

Podľa informácií rezortu diplomacie nebol žiaden Slovák  požiarom ohrozený. Ako ďalej uviedol riaditeľ tlačového odboru ministerstva zahraničných vecí Juraj Tomaga, nikto ani nekontaktoval diplomatickú službu. "Nemáme vedomosť o počte slovenských návštevníkov festivalu, tí totiž nemajú povinnosť hlásiť sa nášmu Zastupiteľskému úradu v Záhrebe," dodal.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona