Ekologická katastrofa pri Trnave! Na odpočívadle vytieklo z cisterny 800 litrov kyseliny kyseliny!

NETKY.SK • 3 August 2021, 14:28 • 2 min
Ekologická katastrofa pri Trnave! Na odpočívadle vytieklo z cisterny 800 litrov kyseliny kyseliny!

TRNAVA/BRATISLAVA - Ako informuje trnavská krajská polícia na sociálnej sieti, na parkovisku pri odpočívadle Zeleneč smerom na Bratislavu zasahujú hasiči, policajti a inšpektori životného prostredia.

slovakia

left justify in out

"Krátko po 2:00 ráno si vodič s cisternou s rakúskym evidenčným číslom všimol únik kvapaliny. Auto potiahol z čerpacej stanice na zadné parkovisko a udalosť ohlásil," uvádza polícia. Podľa vyjadrenia hasičov mu na cisterne praskla príruba pod ventilom, cez ktorú unikla kyselina chlorovodíková.

 


Vodič v cisterne prevážal približne 18-tisíc litrov tekutiny, z toho podľa odhadov uniklo asi 800 litrov. Zasahujúci hasiči ju odchytávajú do plastových nádob a podľa potreby riedia vodou. Operačný dôstojník vyslal na miesto vyšetrovateľa spolu s výjazdom. Tí v spolupráci  s inšpektormi životného prostredia preveria rozsah škôd a aj to, či mohlo únikom látky prísť k ohrozeniu životného prostredia.

 

"Právna kvalifikácia skutku bude stanovená po dôslednej obhliadke miesta udalosti," dodala polícia.

 

img


Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre podozrenie z trestného činu porušovania ochrany vôd a ovzdušia. Informovala o tom Mária Linkešová z trnavskej krajskej polície.

 

"Pri kontrole vodiča a nákladu neboli zistené žiadne nedostatky. Polícia odobrala dve chemické vzorky z pôdy a obsah cisterny, tie budú podrobené znaleckému skúmaniu," uviedla. Prípad zostáva naďalej v štádiu preverovania. Trestná sadzba je v danom prípade jeden rok.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona