Ako to naozaj je s výkalmi v mužskej brade?

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 20:00 • 2 min
Ako to naozaj je s výkalmi v mužskej brade?

NEW YORK – Nedávno sa v médiách objavili informácie o tom, že mužská brada a toaleta majú viac spoločného ako by ste si mysleli.

slovakia

left justify in out

Tieto správy priniesla spravodajská sieť KOAT z Nového Mexika a okamžite sa rozšírila po celom internete napriek tomu, že má takmer nulovú vedeckú hodnotu. Článok o exkrementoch v mužskej brade ste si mohli prečítať aj na našom portáli.

Avšak Nick Evershed z anglického denníka The Guardian poukazuje na to, že informácie neboli založené na vedeckej štúdii. Výskum bol založený na steroch, ktoré reportér získal z malého počtu mužských brád a následne ich odoslal na mikrobiologickú analýzu.

 

Mikrobiológ John Golobic v týchto vzorkách identifikoval baktérie, ktoré sa zvyčajne nachádzajú v črevách. Následne reportérovi povedal, že tieto baktérie sa obvykle nachádzajú vo výkaloch. Avšak baktérie, ktoré sa nachádzajú vo výkaloch nie sú nevyhnutne výkaly. Zdá sa, že presne tento dôležitý rozdiel ľudia vo všeobecnosti ignorovali a zo správy sa okamžite stala virálna senzácia.

Črevných baktérií patria do čeľade enterobaktérií a väčšinou sú neškodné, aj keď niektoré z nich dokážu vyvolať ochorenie. Nemusíte sa však týchto baktérií obávať, nakoľko sú úplne všade. Mikrobiológ z New York University Phillip M. Tierno pre New York Magazine povedal: "Naša spoločnosť sa doslova kúpe vo výkaloch." Fekálne baktérie sa dajú nájsť na najrozličnejších miestach od klávesnice na vašom stole až po ťašku, ktorú so sebou nosíte, avšak nie sú dôvodom na obavy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies