Ako mať doma príjemné teplo

NETKY.SK • 16 Január 2024, 12:06 • 2 min
Ako mať doma príjemné teplo

Teploty výrazne klesajú a pre naše domovy to často znamená vykurovanie na plné obrátky. Čo robiť, aby to nebolo na úkor vysokého účtu za energie? Prinášame vám tipy, ako ušetriť na kúrení.

slovakia

left justify in out

Rady ako ušetriť na kúrení
1.      Nastavte si správne termostatpri vykurovacích fóliách si môžete regulovať teplotu v každej miestnosti samostatne prostredníctvom aplikácie v mobile. V časoch, keď ste v práci, znížte teplotu v nehnuteľnosti a pozatvárajte všetky dvere, aby vám teplo neunikalo z izieb. Správnym nastavením termostatu viete ušetriť až 30% nákladov na vykurovanie.

 

2.      Dostatočne si zaizolujte dom – pre zníženie tepelných strát je kľúčové zateplenie domu, predovšetkým stropu, stien a podlahy. Dôležitým parametrom je aj správny výber okien, cez ktoré uniká od 10 do 15% celkového tepla. Odborníci odporúčajú použitie viackomorových okien, hrubých tepelnoizolačné závesov i umiestnenie zrkadiel pri oknách, keďže zrkadlá pomáhajú odrážať slnečné svetlo, čo vytvára dojem svetlejšej a teplejšej miestnosti. 

 

3.      Investujte do podlahového vykurovacieho systému – teplo bude sálať od nôh a vám nebude zima. Vstupné náklady do vykurovania infafóliami od značky Heat Decor sú výrazne nižšie ako pri iných typoch kúrenia. „Pri vykurovacích fóliách je teplota v miestnosti rozložená rovnomerne. Infračervené žiarenie neohrieva vzduch, ale okolité predmety, čím sa prirodzene zvyšuje teplotu v miestnosti a nevytvárajú sa studené miesta spôsobujúce plesne,“ hovorí Peter Brieška zo spoločnosti Heat Decor.

 

Prečo sa rozhodnúť pre vykurovacie fólie?
Fólie udržujú stabilnú vlhkosť vzduchu v izbe, keďže ho nevysušujú ako napríklad radiátory. Navyše ide o bezúdržbový systém bez nutnosti dodatočného servisu. Ovládať ho môžete cez aplikáciu v mobile, a teda nepotrebujete technickú miestnosť pre riadiacu vykurovaciu jednotku ako pri tepelnom čerpadle. Systém má navyše dlhú životnosť viac ako 50 rokov. Vhodný je pre novostavby aj pri rekonštrukciách, keďže nemusíte navyšovať stavebnú výšku podlahy. Vykurovacie fólie môžete použiť pre všetky typy podláh s montážou pod poter alebo priamo pod podlahu. Ich inštaláciu môžete robiť v celej nehnuteľnosti naraz alebo postupne po miestnostiach. V každej izbe si viete nastaviť teplotu samostatne a nevykurovať zbytočne priestory, ktoré sa denne nepoužívajú. Šikovní majstri zvládnu vďaka podrobným návodom aj sami.


Značka Heat Decor má tri rôzne produktové rady, z ktorých si môžete vybrať pre svoj domov to najlepšie riešenie na základe ich špecifických vlastností:
·       fólia HD-G - je najtenšia, s hrúbkou len 0,338 mm;
·       fólia HD-EPL- má hrúbku 0,458 mm;
·       fólia HD-PRO – extra odolná s hrúbkou 0,500 mm.

 

Zhrnutie
Kombinácia správneho nastavenia vykurovacieho systému a návykov členov domácnosti vám môže priniesť  výraznú úsporu nákladov. Teraz je ten správny čas na zmenu vykurovania na ekologickejšiu formu. Vykurovacie fólie Heat Decor neprodukujú žiadne emisie CO2, čím spĺňajú náročné požiadavky EÚ pre novostavby na použitie systémov šetrných k životnému prostrediu.

       



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Zdroj foto: shutterstock, V článku sú použité sponzorované odkazy
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies