Messi sa stal po šiestykrát najlepším futbalistom sveta

NETKY.SK • 3 December 2019, 08:11 • 2 min
Messi sa stal po šiestykrát najlepším futbalistom sveta

PARÍŽ - Argentínsky futbalista Lionel Messi z FC Barcelona pridal do svojej zbierky šiestu Zlatú loptu magazínu France Football. V 64. ročníku hlasovania zdolal Cristiana Ronalda, Virgila van Dijka a Sadia Maneho.

slovakia

left justify in out

Galavečer sa konal v parížskom divadle Chatelet. Ikona súčasného futbalu nadviazala na triumfy z rokov 2009, 2010, 2011, 2012 a 2015. Včerajším ocenením sa Messi odpútal od Cristiana Ronalda na čele historického poradia. Od predchádzajúceho úspechu obsadil dvakrát druhé miesto za Portugalcom, vlani sa nezmestil do najlepšej trojice po prvý raz od roku 2006.

 

 

Modrič ani v top 30

Obhajca prvenstva Luka Modrič z Chorvátska, ktorý prerušil dekádu víťazstiev Messiho a Ronalda, absentoval v tridsaťčlennej nominácii. Jej polovicu tvorili futbalisti z najvyššej anglickej súťaže vrátane Van Dijka, ktorý sa nakoniec nestal prvým obrancom s touto trofejou za trinásť rokov. Obhajca Ligy Majstrov a líder anglickej ligy FC Liverpool mal v najlepšej desiatke štyroch hráčov.

 

img

 

FIFA si zvolila iného hráča

Lionel Messi získal v tomto roku druhé prestížne ocenenie, v septembri vyhral anketu Hráč roka podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Za najlepšieho hráča podľa Európskej futbalovej únie (UEFA) vyhlásili vtedy Van Dijka.

 

img

 

Cena aj pre zelenáčov

Holandský stopér Matthijs de Ligt, ktorý v lete prestúpil z Ajaxu Amsterdam do Juventusu Turín, získal cenu Raymonda Kopu pre najlepšieho futbalistu do 21 rokov. Prevzal si ju od Kyliana Mbappeho, francúzsky útočník sa vlani stal jej premiérovým držiteľom.

 

 

Prvýkrát odovzdali cenu Leva Jašina pre najlepšieho brankára, vyslúžil si ju Brazílčan Alisson Becker z FC Liverpoolu. Medzi ženami triumfovala Američanka Megan Rapinoeová.

 

img

 

Ohlasy európskych médií

Daily Mail: "Messimu vyjadril uznanie aj zdolaný finalista Van Dijk: 'Musíme rešpektovať jeho veľkosť.'"

 

The Sun: "Messi získal rekordnú šiestu Zlatú loptu, prekonal svojho najväčšieho rivala Cristiana Ronalda a v Paríži odsunul Van Dijka."

 

Marca: "Modrič odovzdal Zlatú loptu Messimu: 'Gratulujem, zaslúžiš si ju.'"

 

France Football: "Messi po šiesty raz najlepším na svete. Po vlaňajšom neúspechu si mimozemskými výkonmi opäť vyslúžil Zlatú loptu."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona