Podľa ministra hospodárstva Matovič nie je schopný viesť rezort financií. Bude SaS iniciovať jeho odvolanie?

NETKY.SK • 19 Máj 2021, 18:48 • 2 min
Podľa ministra hospodárstva Matovič nie je schopný viesť rezort financií. Bude SaS iniciovať jeho odvolanie?

BRATISLAVA – Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) si nemyslí, že minister financií Igor Matovič (OĽaNO) vie efektívne spravovať verejné financie.

slovakia

left justify in out

Avšak jednoznačnú odpoveď na otázku, či budú žiadať jeho odchod z funkcie ministra financií, nedalToto sú veľmi vážne rozhodnutia. Ak takéto rozhodnutie padne, tak nebude to len moje. My máme orgány v strane. To nie je len tak a nechcem tu nič ľahkovážne hovoriť, sú za tým náročné procesy. A myslím si, že to stačí, ako odpoveď,“ povedal v stredu na tlačovej konferencii Sulík.

 

Avšak zároveň skonštatoval, že vládnuť sa dá aj pri súčasnom stave. „Všetko sa dá, nie sme z cukru a ja som v politike dvanásť rokov a zažil som kadečo a nebudeme hneď robiť paniku,“ povedal Sulík. Je predpoklad, že sa situácia utrasie. „A ak sa to neutrasie, tak to bude neutrasené, ale vládnuť budeme,“ dodal Sulík.

 

Prečítajte si tiež: Strana SaS vracia úder Igorovi Matovičovi. Sulík tvrdí, že nie je proti navýšeniu rozpočtu


„Ja si myslím, že majú v sebe zakódovaný rozkladný kód. Polčas rozkladu u nich trvá približne rok, niekedy to príde na nich skôr,“ reagoval minister financií Igor Matovič na následnej tlačovej konferencii.

 

Podľa neho sa práve pri tejto kauze o rozpočte ukazuje, že ide o stranu rozbíjačov vlád. Rozbili podľa neho vládu Ivety Radičovej, rozbili vládu Igora Matoviča a rozbíjajú vládu Eduarda Hegera.

 

Na druhej strane, na otázku možného odvolávania Richarda Sulíka nedal Igor Matovič taktiež jasnú odpoveď. No skonštatoval, že nemá v sebe pocit pomstychtivosti.


Mohlo by vás zaujímať: Slovná prestrelka medzi koaličnými partnermi pokračuje. Minister financií uštedril SaS tvrdé slová!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies