Akcie spoločnosti Twitter počas prvého dňa prudko posilnili

NETKY.SK • 8 November 2013, 09:40 • 2 min
Akcie spoločnosti Twitter počas prvého dňa prudko posilnili

NEW YORK/SAN FRANCISCO - Akcie spoločnosti Twitter v stredu počas búrlivého úvodného dňa na burze stúpli o 73 % a trhová hodnota spoločnosti stúpla na približne 25 mld. USD.

slovakia

left justify in out

Akcie spoločnosti na burze v New Yorku uzavreli na úrovni 44,90 USD za akciu. Počas dňa cena akcií dosiahla hranicu 50 USD za akciu. Twitter v stredu stanovil emisnú cenu svojich akcií na 26 USD za kus.

Ak si upisovatelia rozdelia akcie tak, ako sa predpokladá, spoločnosť Twitter by mohla získať 2,1 mld. USD. Burzový debut mal podľa očakávaní spoločnosti priniesť aspoň 1,8 mld. USD. Rozpätie pre primárnu emisiu akcií (IPO) ešte začiatkom týždňa spoločnosť zvýšila na 23 až 25 USD za akciu. Stanovená emisná cena podľa agentúry Reuters ohodnocuje celý podnik na 14,1 až 14,4 mld. USD. 

Twitter oznámil plán vstupu na burzu v septembri. Spoločnosť prevádzkuje službu mikroblogov s dĺžkou príspevkov najviac 140 znakov. Firma generuje väčšinu príjmov z cielenej platenej inzercie. Za tri mesiace do konca júna firma podľa vlastných údajov evidovala každý mesiac v priemere 218,3 mil. aktívnych užívateľov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies