Ak sa potvrdí odpočúvanie novinárov, minister Galko musí odísť

NETKY.SK • 23 November 2011, 03:03 • 2 min
Ak sa potvrdí odpočúvanie novinárov, minister Galko musí odísť

Ak sa potvrdí odpočúvanie novinárov, minister Galko musí odísť

slovakia

left justify in out

img

V prípade, že sa potvrdia informácie o nelegálnom odpočúvaní novinárov, minister obrany Ľubomír Galko (SaS) by už nemohol ostať vo svojej funkcii. Uviedol to dnes prezident SR Ivan Gašparovič po stretnutí so šéfom rezortu obrany v Prezidentskom paláci.
Súčasne však poznamenal, že v tejto veci je predčasné robiť nejaké závery. "Poznám len správy, ktoré boli v médiách, a jeho (Galkove) vyjadrenia - tie sú diametrálne rozdielne, čiže z toho ja usudzovať nebudem," povedal.
Minister sa dnes stretol s hlavou štátu, aby vysvetlil svoje stanovisko k informáciám denníkov Nový Čas a Pravda o odpočúvaní vybraných novinárov. "Povedal mi, že nemá s tým nič spoločné a že odposluchy, ak sa robili, tak jedine so súhlasom súdu. Samozrejme, že rozhodnutie bude na vláde, aký bude postup, ale pán minister povedal, že si je vedomý, že sa ničoho nedopustil," uzavrel prezident s tým, že ak by minister aj pochybil, návrh na jeho odvolanie musí predložiť vládny kabinet.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies