Ak chcete podporiť inteligenciu svojho dieťaťa, mali by ste urobiť toto: Výsledky uvidíte už po mesiaci

NETKY.SK • 3 Október 2018, 13:05 • 2 min
Ak chcete podporiť inteligenciu svojho dieťaťa, mali by ste urobiť toto: Výsledky uvidíte už po mesiaci

Vedci prezradili, ako môžete svojmu dieťaťu zabezpečiť lepší vývoj kognitívnych schopností. Stačí takto málo!

slovakia

left justify in out

Doktor Jeremy Walsh s tímom vedcov realizovali štúdiu, v ktorej sa venovali pozorovaniu vývoja detského mozgu. Skúmali deti vo veku 8 – 11 rokov, ktoré sa v rámci bežného dňa venujú rôznym činnostiam. Dospeli však k alarmujúcim zisteniam. Deti, ktoré trávia pri elektronických zariadeniach ako počítače, tablety, mobily či televízia viac ako dve hodiny denne, majú približne o 5 percent nižšiu kognitívnu funkciu mozgu, než ich rovesníci venujúci sa rôznorodejšej činnosti.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Z výskumu jednoznačne vyplýva, že na kognitívne zdravie dieťaťa ma vplyv priebeh celého dňa. Zistilo sa, že najučenlivejšie sú práve tie deti, ktoré dodržiavajú vyvážený časový harmonogram a venujú sa viacerým činnostiam. Svoj čas trávia vonku, fyzickou aj psychickou aktivitou, pri elektronike a v neposlednom rade spánkom, ktorý je v tejto súvislosti mimoriadne dôležitý.

 

Vedci teda na základe svojich zistení rodičom odporúčajú, aby limitovali čas ich detí strávený pri elektronických zariadeniach a dohliadli na kvalitný, zdravý a dostatočne dlhý spánok. Práve tieto dve veci majú totiž na kognitívnom vývoji najvýznamnejší podiel. Zmenu v ich vnímaní si tak môžete všimnúť už po mesiaci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies