Aj olympijský víťaz zo Soči Trunenkov dopoval

NETKY.SK • 31 Január 2017, 13:20 • 2 min
Aj olympijský víťaz zo Soči Trunenkov dopoval

MOSKVA - Ruský bobista Dmitrij Trunenkov, člen zlatej posádky štvorbobov na zimných olympijských hrách 2014 v Soči, má pre doping zastavenú činnosť na štyri roky.

slovakia

left justify in out

Nepriaznivý výsledok kontroly mal kalendárny minulý rok, trest vyniesla národná bobová federácia (RBF). "Sme z toho veľmi sklamaní. Chceme zistiť, čo sa stalo," oznámil prezident RBF Alexander Zubkov, pilot zlatých ruských posádok zo Soči.


Trunenkovov dištanc začal plynúť spätne od apríla 2016, teda štyri mesiace pred tým, ako olympijský víťaz ukončil kariéru a ujal sa pozície veliteľa výcviku mladých nacionalistov pod kuratelou ruských ozbrojených síl. Jeho prípad zatiaľ nemá priamu súvislosť so zisteniami o štátom riadenom dopingovom programe v ruskom športe.


Ruská antidopingová agentúra tiež potvrdila štvorročný trest pre chodca Alexandra Jargunkina, a jednoročný pre veslárku Juliu Solomencevovú.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies