Aj muži vedia písať o láske

NETKY.SK • 3 December 2019, 06:58 • 2 min
Aj muži vedia písať o láske

„Láska, ktorú k Tebe cítim, je skutočná a všetok smútok, čo s ňou teraz prichádza, je jej cenou a ja ju tisíckrát znovu rád zaplatím."

slovakia

left justify in out

Cesta romantiky býva vrtkavá. Nepotkne sa na nej iba naozaj človek skúsený, ktorý presne rozpozná, čo a kedy má urobiť. Vie odhadnúť, keď je najvyšší čas zohnúť sa po kvety a doručiť ich tej pravej osobe, kedy je najlepšie prehltnúť slabiky a radšej mlčať, kedy je potrebné vyrieknuť aspoň jedno povzbudivé slovo alebo hlbšie vyznanie a kedy je dôležité ospravedlniť sa. V knihách je romantika závislá iba na fantázii, čo jej dodáva oveľa tučnejší balíček možností. Ak je jej autorom navyše muž, potom by jeho myšlienky mohli slúžiť nielen ako inšpirácia, ale aj ako dôvod na obdiv.

 

Nicholas Sparks
Hovorí sa mu aj kráľ romantiky a dovolím si tvrdiť, že titul ani zďaleka nie je prehnaný. Väčšina románov, pod ktoré sa podpísalo jeho kreatívne pero, bola aj sfilmovaná. To, čo mu bolo dané ako dar, hojne využíva a nesnaží sa skĺznuť do žánrov, ktoré by boli tvrdšie alebo by iróniou popierali vzťah ako taký. Naopak, Sparks je povinné čítanie pre každého neverca, ktorému sa zdá, že na svete je príliš chladno, než aby v ňom existoval taký horúci cit, akým láska bezpochyby je. V jeho knihách síce nie je ani zrnko humoru, takmer všetky sú obliate akousi čudnou melanchóliou a nie každej dvojici doprial šťastný život dovtedy, kým ju nerozdelila smrť. Nech však jeho hrdinovia zakúsili to najhoršie z najhoršieho, na konci sa vždy znovu a zas presvedčili, že ľúbiť sa oplatí. Ach, a tie jeho listy!

 

img

 

Robert Bryndza
Všetko sa to začalo Coco Pinchardovou, ktorá rada posielala e-maily. Od jej pribudnutia na trh sa jasne ukázalo, že rozosmiať tak, aby humor nestál blízko vulgárnosti, dokonale zvláda aj muž. Určite si tiež zaslúži spomenúť, že ženské postavy písal v prvej osobe a nebál sa toho, či zapôsobí dôveryhodne. Bridget Jonesová tak ožila aj vďaka nemu, a hoci sa autor v súčasnosti venuje práci na kriminálnych zápletkách, neostáva mi iné, len dúfať. Snáď ešte pribudne ďalšia komédia, ktorej nebude chýbať srdce.

 

img

 

David Nicholls
Jeho myseľ vyprodukovala román Jeden deň, ktorý sa dočkal aj filmového spracovania. Ako romantik by mohol vyhovovať nielen tým, ktorí večne kráčajú s napoly otvorenými očami, ale aj takým, ktorých už realita stihla niekoľkokrát prefackať. Jeden deň je totiž tak pravdivý ako samotný život. Dvaja priatelia, ktorí mohli byť a mali byť niečím viac. Tisíc príležitostí, ktoré sa mohli a mali využiť, a nie premárniť. A jeden deň, ktorý...

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies