Aj EPFL sa obávajú rozširovania majstrovstiev sveta

NETKY.SK • 15 December 2015, 11:10 • 2 min
Aj EPFL sa obávajú rozširovania majstrovstiev sveta

ZÜRICH - Európske profesionálne futbalové ligy (EPFL) namietajú proti návrhu zvýšiť počet účastníkov záverečného turnaja majstrovstiev sveta z 32 na 40 krajín.

slovakia

left justify in out

Podobné úvahy by sa podľa združenia nemali riešiť v rámci kampane pred voľbami nového prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Obavy vyplývajúce z reformných plánov tlmočil prezident EPFL Frédéric Thiriez na neformálnej schôdzke s generálnym sekretárom FIFA Markusom Kattnerom a riaditeľom pre právne záležitosti Marcom Villigerom. Podľa Francúza si táto téma ako aj iné záležitosti týkajúce sa profesionálneho futbalu zaslúžia otvorenú a transparentnú diskusiu za účasti všetkých zainteresovaných strán. Podobný postoj nedávno zaujala aj Asociácia európskych klubov. Výkonný výbor FIFA definitívne rozhodnutie o odporúčaní odložil. Rozšírenie by mohlo platiť už pre MS 2026. Thiriez privítal návrh zmien v riadení FIFA, ako ich navrhla reformná komisia, vrátane ustanovenia rady FIFA. Informácie pochádzajú z webu insidethegames.biz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies