AHL: Daňov Springfield do play off ako víťaz divízie,postup majú istí i Griffins

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 14:02 • 2 min
AHL: Daňov Springfield do play off ako víťaz divízie,postup majú istí i Griffins

SPRIENGFIELD - Miestenku v play off v nižšej zámorskej hokejovej súťaži AHL si zatiaľ vybojovalo šesť klubov, medzi nimi aj Sprinfield Falcons v zostave so slovenským útočníkom Markom Daňom. Farma tímu NHL Columbus Blue Jackets sa druhý rok po sebe stala víťazom Severovýchodnej divízie.

slovakia

left justify in out

Falcons síce prehrali sobotňajší duel so St. John's IceCaps 1:3, ale do karát im zahralo nedeľňajšie víťazstvo Adirondack Phantoms nad Albany Devils 4:3, ktoré im definitívne zabezpečilo postup. Daňo sa asistenciou podieľal na jedinom góle svojho tímu, keď v 56. minúte presne prihral Patrickovi McNeillovi. Devätnásťročný útočník, ktorý odišiel do zámoria po skončení tohtosezónneho účinkovania Slovana Bratislava v KHL, stihol za Falcons odohrať päť duelov s bilanciou gól a dve asistencie. V štatistikách má na svojom konte aj 14 streleckých pokusov a jeden mínusový bod.
     

Účasť vo vyraďovačke má istú aj klub Grand Rapids Griffins, za ktorý v tejto sezóne nastúpili dvaja slovenskí útočníci Tomáš Jurčo a Marek Tvrdoň. Ani jeden z nich ale momentálne nie je súčasťou farmárskeho mužstva, Jurčo bojuje s Detroitom o play off v NHL a Tvrdoň pravidelne boduje v drese juniorského tímu Kelowna Rockets v kanadskej WHL.
     

V Západnej konferencii sa na postupovej priečke zatiaľ drží Oklahoma City Barons s obrancom Martinom Gernátom. V úvode sezóny hral za farmu Edmontonu aj jeho krajan Martin Marinčin, v súčasnosti už člen kádra "olejárov".
     

Na nepostupových priečkach figurujú v AHL Norfolk Admirals (Radoslav Illo), Worcester Sharks (Marek Viedenský), Hartford Wolf Pack (Marek Hrivík) i vlaňajší finalista Syracuse Crunch. Za rezervné mužstvo Tampy Bay v tejto sezóne nastupoval i krídelník Richard Pánik, momentálne hrajúci už v prvom tíme za Lightning.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies