Agentúra Standard & Poor's zhoršila rating Ukrajiny

NETKY.SK • 11 Apríl 2015, 07:41 • 2 min
Agentúra Standard & Poor's zhoršila rating Ukrajiny

BRATISLAVA - Medzinárodná ratingová agentúra Standard & Poor's znížila Ukrajine rating dlhodobých záväzkov v zahraničnej mene na stupeň CC z úrovne CCC-. Zároveň krajine potvrdila rating dlhodobých záväzkov v domácej mene na stupni CCC+ a rating krátkodobých záväzkov v zahraničnej a domácej mene na úrovni C. Výhľad ratingov je negatívny.

slovakia

left justify in out

Dôvodom piatkového kroku ratingovej agentúry jej predpoklad, že nesplnenie si záväzkov ústrednej ukrajinskej vlády v zahraničnej mene je fakticky isté. Ukrajinská vláda totiž ohlásila zámer reštrukturalizovať svoje eurobondy a má v úmysle uzavrieť rokovania o reštrukturalizácii do konca mája.


Standard & Poor's dodáva, že makroekonomická situácia Ukrajiny zostáva ťažká. Za najväčšie riziká pre obnovenie udržateľného ekonomického rastu považuje obnovenie stability finančného sektora a stability výmenného kurzu národnej meny. To však závisí hlavne od vonkajších faktorov, ktoré Ukrajina priamo nekontroluje, vrátane ozbrojeného konfliktu na východe krajiny, ktorý podkopáva obchod a dôveru.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies