Agentúra S&P potvrdila rating Grécka na úrovni CCC+

NETKY.SK • 12 September 2015, 07:23 • 2 min
Agentúra S&P potvrdila rating Grécka na úrovni CCC+

LONDÝN - Agentúra Standard & Poor's (S&P) naďalej hodnotí úverovú bonitu Grécka veľmi nízko. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

S&P potvrdila rating Grécka na úrovni CCC+. Úverová známka krajiny teda zostáva hlboko v špekulatívnom pásme. Výhľad ratingu je stabilný, čo znamená, že agentúra nepočíta v najbližších 12 mesiacoch s jeho zmenou.

 

S&P zdôvodnila slabé hodnotenie bonity Aténa aj predčasnými voľbami, ktoré sa budú konať 20. septembra. Tie môžu spôsobiť odloženie uvoľnenia ďalšej tranže z úverov od Európskeho stabilizačného mechanizmu (ESM). Aj reformy, na ktorých sa Atény dohodli s medzinárodnými veriteľmi, sa budú presadzovať až po nástupe novej vlády.

 

Grécka ekonomika pokračuje v poklese, uviedla S&P. Zavedenie kapitálových kontrol v júni malo negatívny vplyv na súkromnú spotrebu. Príjmy z turizmu sa však v auguste zvýšili. S&P očakáva, že grécka ekonomika tento rok klesne o 3 %.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies