Agentúra Fitch potvrdila rating USA na stupni AAA

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 09:10 • 2 min
Agentúra Fitch potvrdila rating USA na stupni AAA

NEW YORK - Medzinárodná ratingová agentúra Fitch Ratings potvrdila dlhodobý emisný rating (IDR) USA v domácej a v cudzej mene na stupni AAA.

slovakia

left justify in out

Výhľad je stabilný. Agentúra taktiež potvrdila rating nadradených nezabezpečených záväzkov krajiny na stupni AAA. Stropný rating USA je na stupni AAA, krátkodobý IDR v zahraničnej mene je na úrovni F1+.

 

Rating USA podporuje podľa agentúry Fitch jedinečná flexibilita v oblasti financií, keďže v USA je celosvetovo najlikvidnejší, najprepracovanejší kapitálový trh a americký dolár je poprednou rezervnou menou.


Výhľad deficitu a dlhu krajiny sa od predchádzajúcej revízie zhoršil, stále sú však tieto kategórie v medziach, ktoré zodpovedajú stupňu AAA. Federálny dlh sa v rozpočtovom roku 2016 zvýši na 2,9 % hrubého domáceho produktu z úrovne 2,5 % v roku 2015.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies