Prieskum: Spokojnosť s vládou Igora Matoviča klesá. Až 80 percent respondentov deklarovalo, že by nemal zastávať funkciu premiéra

NETKY.SK • 21 Marec 2021, 13:55 • 2 min
Prieskum: Spokojnosť s vládou Igora Matoviča klesá. Až 80 percent respondentov deklarovalo, že by nemal zastávať funkciu premiéra

BRATISLAVA – Spokojnosť so súčasnou vládou po roku jej vládnutia deklaruje len 14 percent opýtaných. Až 80 percent respondentov si myslí, že predseda vlády Igor Matovič by nemal zastávať funkciu premiéra.

slovakia

left justify in out

Ďalších 30 percent uvádza, že sú skôr nespokojní a viac ako polovica respondentov tvrdí, že sú veľmi nespokojní. Vyplýva to z prieskumu agentúry Median.sk, ktorý uskutočnila pre Rozhlas a televíziu Slovenska (RTVS) v dňoch od 12. – 18. marca 2021 na vzorke 1003 respondentov.

Z prieskumu zároveň vyplýva, že spokojnosť s vládou pod vedením premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) klesá. Kým v septembri 2020 deklarovalo spokojnosť s vládou 38 percent respondentov, v januári 2021 to bolo 27 percent a v marci 2021 to bolo 14 percent.

 

Viac ako polovica respondentov deklaruje, že nie je spokojná s pôsobením ani jednej strany zo súčasnej koalície. Uviedlo to 51 percent opýtaných. So stranou Sloboda a Solidarita (SaS) je spokojných 15 percent, so Sme rodina 11 percent opýtaných, so Za ľudí rovnako 11 percent a s OĽaNO 9 percent opýtaných.

 

Súvisiaci článok: Prieskum ukázal, kto je podľa verejnosti najdôveryhodnejším členom vlády

 

Prieskum tiež ukázal, že viac ako 80 percent respondentov si myslí, že premiér Igor Matovič (OĽaNO) by nemal zastávať funkciu premiéra. Dve tretiny (61 %) respondentov uviedlo, že Matovič by určite nemal zostať premiérom a 21 percent respondentov označilo možnosť skôr nie.

 

Deväť percent respondentov uviedlo, že Matovič by mal zostať premiérom a päť percent respondentov sa priklonilo k možnosti určite áno. Možnosť neviem deklarovali štyri percentá respondentov.

Podľa prieskumu sa 42 percent respondentov prikláňa k demisii vlády a k predčasných voľbám a 33 percent opýtaných sa prikláňa k rekonštrukcii vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies