Africký pohár národov 2015 bude v Rovníkovej Guinei

NETKY.SK • 14 November 2014, 16:37 • 2 min
Africký pohár národov 2015 bude v Rovníkovej Guinei

KÁHIRA - Jedna z najmenších afrických krajín Rovníková Guinea usporiada budúcoročný kontinentálny šampionát vo futbale namiesto Maroka. V piatok o tom rozhodla Africká futbalová konfederácia.

slovakia

left justify in out

Africký pohár národov 2015 sa mal v termíne 17. januára - 8. februára uskutočniť v Maroku, ale severoafrický štát trval na odklade podujatia zo strachu pred šírením smrteľného vírusu ebola. CAF návrh odmietla a v utorok 11. novembra vzala Maroku práva organizátora a tým aj účastníka záverečného turnaja. APN 2015 sa uskutoční v nezmenenom termíne.

 

Rovníková Guinea je prevažne španielsky hovoriaca krajina a disponuje iba dvoma väčšími štadiónmi v hlavnom meste Malabo a v Bate. Zvyšnými dvoma dejiskami budú Mongomo a Ebebiyin. Kontinentálny šampionát hostila Rovníková Guinea v roku 2012 spoločne s Gabonom. Jej reprezentáciu vylúčili z kvalifikácie APN 2015 pre neoprávnený štart hráča. AFC jej však poskytne miestenku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies