Afganský minister obrany obhajuje letecký útok USA na nemocnicu v Kundúze

NETKY.SK • 19 Október 2015, 12:27 • 2 min
Afganský minister obrany obhajuje letecký útok USA na nemocnicu v Kundúze

KÁBUL - Afganský minister obrany Masúm Stanekzáí dnes uviedol, že nemocnicu humanitárnej organizácie Lekári bez hraníc (MSF) v meste Kundúz, ktorú zbombardovalo americké letectvo, využívali militanti bojujúci proti afganským vládnym silám. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Stanekzáí povedal, že nemocnica MSF v Kundúze slúžila bojovníkom z Talibanu a pravdepodobne aj pakistanským militantom ako "bezpečný úkryt". Podľa Stanekzáího bola na murovanom plote chrániacom areál nemocnice vyvesená zástava Talibanu, pričom Afganistan nezávislé vyšetrenie incidentu, ktoré požadujú Lekári bez hraníc, nepodporí.
Lekári bez hraníc tvrdenia o prítomnosti bojovníkov Talibanu v areáli nemocnice opakovane popreli.


Pri útoku amerického lietadla palebnej podpory AC-130, ku ktorému došlo nadránom 3. októbra, zahynulo najmenej 22 ľudí a ďalšie desiatky osôb utrpeli zranenia. Okrem toho došlo k zničeniu hlavnej budovy nemocnice a jej vyradeniu z prevádzky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies