Adele zarobila najviac spomedzi tohtoročných uchádzačov o Grammy

NETKY.SK • 8 Február 2017, 13:13 • 2 min
Adele zarobila najviac spomedzi tohtoročných uchádzačov o Grammy

LONDÝN - Anglická speváčka Adele je podľa magazínu Forbes najlepšie zarábajúcou osobnosťou, ktorú tento rok nominovali na Grammy.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročná interpretka, ktorá v 59. ročníku udeľovania cien získala päť nominácií, si počas uplynulého roka pripísala na konto 80,5 milióna dolárov (v prepočte približne 75,4 milióna eur). Väčšina speváčkiných príjmov pochádza z predaja jej úspešného albumu 25 (2015) a svetového turné Adele Live, ktorým ho podporila.


Na druhej priečke rebríčka sa umiestnila barbadoská speváčka Rihanna so 75 miliónmi dolárov (takmer 70,3 milióna eur). Tretie miesto obsadil anglický hudobník a spevák Paul McCartney, ktorý vlani zarobil 56,5 milióna dolárov (zhruba 52,9 milióna eur). Nasledujú kanadský spevák Justin Bieber a americký country hudobník Kenny Chesney, ktorí sa s 56 miliónmi dolárov (takmer 52,5 milióna eur) delia o štvrtú priečku. Do prvej desiatky sa dostali aj The Weeknd, Beyoncé, jej manžel, rapper Jay Z, Dr. Dre a Drake.


Zoznamu kandidátov na ceny Grammy tento rok vládne Beyoncé, ktorá si na konto pripísala deväť nominácií. O jednu menej majú Rihanna, Drake a Kanye West. Ceremoniál sa bude konať v nedeľu 12. februára v losangeleskom Staples Center a sprevádzať ním bude James Corden.

 


Rebríček najlepšie zarábajúcich interpretov a interpretiek nominovaných tento rok na ceny Grammy podľa magazínu Forbes:
1. Adele - 80,5 milióna dolárov
2. Rihanna - 75 miliónov dolárov
3. Paul McCartney - 56,5 milióna dolárov
4. Justin Bieber - 56 miliónov dolárov
- Kenny Chesney - 56 miliónov dolárov
6. The Weeknd - 55 miliónov dolárov
7. Beyoncé - 54 miliónov dolárov
8. Jay Z - 53,5 milióna dolárov
9. Dr. Dre - 41 miliónov dolárov
10. Drake - 38,5 milióna dolárov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies