Ach, nad týmto vám zaplesá srdce! Niektoré zvieratá vedia byť skutočne romantické

NETKY.SK • 5 Október 2022, 13:00 • 2 min
Ach, nad týmto vám zaplesá srdce! Niektoré zvieratá vedia byť skutočne romantické

Vo veciach lásky, teda v tých romantických, v ktorých by malo viac hovoriť srdce a rozum by mal umĺknuť, sa všetci učíme, aj zo svojich omylov, ale aj jeden od druhého.

slovakia

left justify in out

Zrejme by to mohlo byť jednoduché, keď niekoho máme radi, darujeme mu čas a spolu s ním i najlepšie časti z nás, to najsvetlejšie z našej osobnosti, lebo ten, ku komu cítime náklonnosť, ten je hoden akejkoľvek snahy.

Ale také ľahké to nemáme, aj keď by sme chceli, a preto sa dopúšťame aj prešľapov, niektoré sú veselé, iné skôr kyslé.

 

Možno sa však zlepšíme i vďaka príkladom z ríše zvierat, lebo verte či nie, tieto stvorenia, aspoň niektoré, veru vedia, ako chutí skutočná romanca.

 

Labute

 

Zaľúbené labute spolu tancujú, krky si ovinú, občas si o seba oprú hlavy tak, až sa zdá, že nakreslili tvar srdca. Čo je však najpozoruhodnejšie, že labute sú si verné, neoddelí ich iný samec, čo ako by sa usiloval, ani nijaká iná samica nemá šancu vstúpiť ako prekážka. Pokiaľ jeden z páru umrie, druhý za ním smúti, a to až tak veľmi, že niekedy prestáva jesť, nedbá na dostatok potravy a zo žiaľu i uhynie. Jeden bez druhého totiž nevedia prežiť, a ak sa raz nájdu, ak medzi sebou vytvoria puto, nezabúdajú.

 

Morské koníky

 

Aj morské koníky dobre vedia, že vernosť si treba ctiť, a preto im rovnako tak vystačí jediný partner až po zvyšok života. Dvoria si naozaj fascinujúco, najskôr spolu tancujú, raz sa k sebe priblížia, potom sa zasa od seba vzdialia, a tento rituál, ktorý má symbolizovať, ako veľmi jeden po druhom túžia, má trvanie aj niekoľko dní. Neunavia sa, ani nepostrácajú záujem, len sa hýbu a hýbu, v ústrety spoločnej budúcnosti.

 

img

 

Tučniaky

 

Ach, tie tučniaky, nedá sa nepovzdychnúť si, lebo je to priam dojímavé. Samec, len čo si vyhliadne svoju vyvolenú, pustí sa do roboty a usilovne prehľadáva pláž, mieni totiž nájsť nie hocjaký, ale najkrajší kamienok spomedzi všetkých. Keď ho konečne vyhľadá a prinesie tej, pre ktorú sa tak namáhal, má ona možnosť ho prijať či odmietnuť. Pokiaľ si ho vezme, značí to, že i ona chce byť s ním, a tak sa začína príbeh veľkej lásky. Dvojica sa niekedy od seba oddelí, keď obaja musia pátrať po potrave, ale cestu si vždy k sebe napokon nájdu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies