Absencia rýchlostnej cesty R2 negatívne ovplyvňuje populáciu v regióne Podjavorie

NETKY.SK • 15 August 2016, 13:57 • 2 min
Absencia rýchlostnej cesty R2 negatívne ovplyvňuje populáciu v regióne Podjavorie

MÝTNA – Absencia rýchlostnej cesty R2 v regióne západného Novohradu negatívne ovplyvňuje úroveň populácie v obciach mikroregiónu Podjavorie, ktorý je jeho súčasťou. Pre TASR to uviedol starosta obce Mýtna v okrese Lučenec Pavel Greksa, podľa ktorého hlavne mladí ľudia z celej oblasti neustále odchádzajú.

slovakia

left justify in out

"Snažíme sa ich tu udržať aj výstavbou bytových domov, ale všetci mi hovoria, že načo im tu budú byty, keď nebudú mať prácu," podotkol Greksa s tým, že v tomto smere by regiónu pomohla rýchlostná cesta R2. "Ak by tu aj nenašli zamestnanie, umožnila by im rýchlejší presun za prácou s vyššou pridanou hodnotou na východ a tiež na západ do neďalekého Zvolena či Banskej Bystrice," dodal.

 

Mnohí mladí ľudia z tamojších dedín sa podľa starostových slov po ukončení štúdia, ale aj neskôr, rozhodujú, či v regióne zostanú žiť, alebo pôjdu na západné Slovensko alebo do zahraničia. "Ak počujú že rýchlostná cesta sa stále stavať nezačne, tak tu proste nezostanú. Načo budeme stavať diaľnicu o päť rokov do rezervácie, kde zostanú len starí ľudia," konštatoval Greksa.

 

Z rýchlostnej cesty R2 smerom od Zvolena je v súčasnosti v plnom profile hotový len úsek Pstruša – Kriváň. Vo výstavbe je úsek Zvolen, východ – Pstruša, ktorý má byť odovzdaný do užívania koncom tohto roka. V polovičnom profile boli v minulosti vybudované úseky R2 pri Ožďanoch a Tornali. Začiatok výstavby a spôsob financovania viac ako 22-kilometrového úseku Kriváň – Lovinobaňa, ktorý má viesť aj popri Mýtnej, zatiaľ nie je jasný.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies