Abrhan: Rozhodnúť o prezidentskom kandidátovi až koncom novembra je neskoro

NETKY.SK • 27 September 2013, 09:59 • 2 min
Abrhan: Rozhodnúť o prezidentskom kandidátovi až koncom novembra je neskoro

BRATISLAVA - Rozhodnutie o spoločnom prezidentskom kandidátovi strán Ľudovej platformy (KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd) až po krajských voľbách, čo je koncom novembra, je neskorý termín. Pre TASR to dnes uviedol podpredseda KDH Pavol Abrhan. Reagoval tak na slová lídra SDKÚ-DS Pavla Freša pre denník Sme, podľa ktorého sa strana o prípadnej podpore Pavla Hrušovského (KDH) rozhodne až po krajských voľbách.

slovakia

left justify in out

"Podľa môjho názoru je to neskoro. Tieto rozhodnutia sme mali urobiť koncom leta. Ale musíme to rešpektovať, nič iné nám neostáva," povedal Abrhan. Práve téme prezidentských volieb sa bude venovať Rada KDH, ktorá má predbežne zasadnúť 5. alebo 12. októbra. Po tomto rokovaní by malo byť jasné, či do súboja Hrušovský pôjde aj bez SDKÚ-DS, alebo bude čakať. "Musíme urobiť rozhodnutia, či a akým spôsobom pôjdeme do volieb," dodal Abrhan.

Frešo pre Sme povedal, že pravicových kandidátov je príliš veľa. "Ak chceme poraziť Roberta Fica či iného ľavicového kandidáta, tak budeme musieť z peletónu postupne vybrať jedného favorita. Myslím si, že sa to neudeje do župných volieb," vyhlásil pre denník. Hrušovskému zatiaľ okrem materského hnutia vyjadril podporu Most-Híd, SDKÚ-DS vyčkáva.

Hrušovský ešte koncom augusta vyhlásil, že je najvyšší čas, aby kandidáti už boli predstavení, keďže kampaň sa prakticky začala. Podľa jeho slov totiž treba vytvoriť rovnocenné prostredie súťaživosti, v opačnom prípade by to považoval len za špekuláciu a odďaľovanie definitívnych rozhodnutí, ktoré majú obrovský význam pre budúcnosť politiky na Slovensku. Prečo stále nemá podporu SDKÚ-DS, vtedy nevedel. "To je otázka na predstaviteľov SDKÚ-DS. Rokovania prebiehajú permanentne, takmer každý deň. Rozhodovanie je ťažké, ten čas príde," odpovedal na otázku, kedy oficiálne kandidatúru oznámi. KDH a Most-Híd tiež pripustili, že Hrušovský by mohol ísť do boja o Prezidentský palác aj bez podpory SDKÚ-DS. "Som sklamaný z prístupu SDKÚ-DS," zopakoval pred časom Abrhan.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies