A dosť! Francúzski študenti dostanú úplný zákaz mobilov v školách

NETKY.SK • 12 December 2017, 12:31 • 2 min
A dosť! Francúzski študenti dostanú úplný zákaz mobilov v školách

Francúzska vláda rozšírila zákaz používania mobilných telefónov v školách.

slovakia

left justify in out

Smartfóny sú jedným z fenoménov dnešnej doby. Veková hranica toho, kedy ich rodičia pre svoje deti zaobstarajú sa zároveň rapídne znižuje. Deti sa na ne totiž učia odmala, napríklad hraním hier. Akonáhle sa dostávajú do školských kolektívov, kde väčšina žiakov mobilným telefónom disponuje, tí jednotlivci, ktorí ich nemajú, sa môžu stať outsidermi. A to žiaden rodič nechce...

 

Francúzsky minister školstva Jean-Michel Blanquer to však vníma ako závažný problém, ktorý komplikuje nielen schopnosť dieťaťa budovať si vzťahy, ale aj samotnú výučbu. Už dávnejšie teda viaceré školy pristúpili na čiastočný zákaz používania mobilov. Žiaci ich tak pri sebe mohli mať len počas prestávok. Zrejme to nebolo dostatočne efektívne, preto sa rozhodli upraviť zákon prísnejšie.

 

Zákaz vstúpi do platnosti od septembra 2018, teda od nového školského roka. Vzťahovať sa bude na všetky základne a nižšie stredné školy. Dotkne sa tak detí do 15 rokov. Tento krok môže tiež napomôcť k eliminovaniu takzvanej kyberšikany.

 

Učiteľské odbory sa však domnievajú, že nové pravidlo sa stretne s vlnou kritiky zo strany rodičov. Tí totiž často svoje deti behom prestávok telefonicky kontaktovali. Otázne je zároveň aj to, akým spôsobom si učitelia budú overovať, či študent mobilný telefón pri sebe naozaj nemá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies