Do kolotoča F1 sa vracia meno Schumacher! Mick sa pokúsi jazdiť v stopách svojho slávneho otca

NETKY.SK • 24 Marec 2021, 16:32 • 2 min
Do kolotoča F1 sa vracia meno Schumacher! Mick sa pokúsi jazdiť v stopách svojho slávneho otca

Pamätníci a milovníci kráľovnej motoršportu si ešte určite pamätajú slávneho Nemca, ktorý bol 5 rokov na trati neporaziteľný. Meno Michael Schumacher pozná každý fanúšik motoršportu. Toto nemecké priezvisko sa nostalgicky vracia avšak v monoposte už bude sedieť jeho syn Mick.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Mick Schumacher si však do monopostu F1 nesadá po prvýkrát. Už v minulosti sa predstavil v legendárnom Ferrari. Jazdil presne v tom istom modeli, s ktorým sa jeho otcovi podarilo vyhrať jeden zo siedmich titulov.

 

img

 

Sezóna 2021

Mick sa do monopostu pre túto sezónu posadí ako nováčik. Je jasné, že na najvyššie priečky ešte útočiť nebude. Ako šampióna F2 ho podpísala americká stajňa HAAS, ktorá sa pre novú sezónu predstaví aj v úplne novom šate. Od tradičnej čiernej prešla tentoraz k bielej a v kombinácii s modrou a červenou pripomína skôr zástupcu z Ruska (spojitosť so sponzorstvom ruského pretekára Nikitu Mazepina).

 

 

Už sa to tak nerobí 

Posledný šampión F2, ktorý mal šťastie na podpis hneď aj lukratívneho tímu v F1 bol Lewis Hamilton. Pred sezónou 2007 ho podpísal McLaren Mercedes. Mal však v podstate šťastie, pretože McLaren menil vtedy oboch svojich jazdcov. K nováčikovi Hamiltonovi prišiel vtedajší dvojnásobný šampión Fernando Alonso. Ten zaplátal miesto po Kimim Räikkönenovi, ktorý putoval do Ferrari.

 

img

 

Alonso a Kimi sa objavia aj v aktuálnej sezóne F1. Na internete už kolujú vtipy typu, že medzi jazdcami sa opäť objavujú skratky RAI, ALO a MSC – nostalgia ako delo, keďže Kimi a Fernando jazdili ešte s Mickovým otcom.

 

Návštevy rodiny pod iným menom 

Mick to mal ťažké už od útleho detstva. Ako syn najúspešnejšieho pretekára F1 bol známy ešte skôr, ako sa vôbec narodil. Odjakživa čelil veľkej pozornosti a v prípade miernej chyby sa na neho sypala vlna kritiky. Spočiatku ho na pretekoch rodina navštevovala pod menom Betsch, čo bolo rodné priezvisko jeho matky Corinny Schumacherovej. Paddock a celé zákulisie tak potom nevyvíjali taký tlak na stajňu a hlavne samotného Micka, keďže v boxoxch "neboli" Schumacherovci. Neskôr, keď už bol starší, upustili od tejto tradície.

 

img

 

Začal v motokárach ako každý 

Mick sa narodil v roku 1999. Bolo to v čase, keď jeho otec Michael vyhral už dva tituly majstra sveta. Vtedy to však bolo ešte vo farbách Bennetonu. Do sveta motoršportu vstúpil Mick v podstate už po narodení. Z motokár presedlal do väčších monopostov v roku 2015, keď debutoval vo formule 4. Vo svojej nováčikovskej sezóne skončil ako vicemajster sveta. Už tu bolo jasné, že to nie je len o jeho mene, ale aj nesmiernom talente, ktorým disponuje.

 

Prvé testy v monoposte F1   

Nasledoval posun cez Formulu 3 a Formulu 2. V sezóne 2019 podpísal kontrakt s Ferrari Driver Academy, kedy absolvoval aj svoj prvý testovací výjazd v monoposte F1. Bolo to na okruhu Sakhir v Bahrajne, kde sedel v Alfe Romeo, dcérskej stajne Ferrari. V testoch skončil druhý za Maxom Verstappenom, i keď sa na trati objavil ako jediný pilot bez skúseností s vozidlom F1.  

 

 

Šampión F2

Jeho minulá sezóna v F2 však bola zlomová. Ako sme už spomenuli, stal sa šampiónom F2 a preto sa od neho v F1 očakávajú veľké veci. Navyše je to ešte vystupňované vďaka jeho priezvisku. HAAS má úplne nové zloženie jazdcov. Okrem Micka Schumachera sa do monopostu posadí ešte Nikita Mazepin, po Daniilovi Kvyatovi a Vitalim Petrovi tretí ruský pretekár v novodobej histórii F1.

 

ďalšie informácie sa dozviete v článku Do F1 mieri syn slávneho Schumiho! Pre túto sezónu sa stal šampionóm nižšej série F2

 

img

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona