Archív článkov za Jún 2017, strana 3

Otvor článok

Kancelária NR SR považuje kauzu údajného čítania listov za uzavretú

1.6 2017 13:21

BRATISLAVA - Kancelária Národnej rady (NR) SR považuje kauzu údajného čítania listových zásielok za uzavretú tému. K dnešnému dňu totiž dostala od 149 poslancov súhlasné stanoviská na štandardnú bezpečnostnú kontrolu listových zásielok.

Otvor článok

Valverde oficiálne koučom FC Barcelona

1.6 2017 13:26

Barcelona - Futbalový tréner Ernesto Valverde spečatil vo štvrtok podpisom zmluvy príchod na lavičku FC Barcelona. Španielsky klub ohlásil už v pondelok, že s 53-ročným koučom sa dohodol na kontrakte na dve sezóny s opciou na tretiu.

Otvor článok

FOTO Nemci pre smädných fanúšikov festivalu Wacken budujú 7-kilometrové potrubie pre pivo

1.6 2017 13:27

BERLÍN – Na hudobných festivaloch sa vždy vypije enormné množstvo piva a nemecký Wacken Open Air patrí medzi tie najväčšie v Európe.

Otvor článok

Zo známej bruselskej sošky dnes prúdi mlieko, upozorňuje na situáciu v Afrike

1.6 2017 13:28

BRUSEL – Pri príležitosti Svetového dňa mlieka dnes zo známej bruselskej sošky cikajúceho chlapca Manneken-Pis prúdi táto biela tekutina.

Otvor článok

Už tento víkend sa Ariana Grande vracia na miesto činu! Benefičný koncert usporiada 4. júna

1.6 2017 13:31

BRATISLAVA - Americká speváčka a herečka Ariana Grande usporiada plánovaný benefičný koncert v nedeľu 4. júna. Podujatie One Love Manchester sa bude konať na štadióne Emirates Old Trafford v Manchestri a okrem 23-ročnej rodáčky z Floridy počas neho vystúpia aj Justin Bieber, Coldplay, Katy Perry, Miley Cyrus, Pharrell Williams, Usher, Take That alebo Niall Horan.

Otvor článok

Štyria Slováci čelia obvineniu z prevádzačstva a účelových sobášov

1.6 2017 13:39

BRATISLAVA - Úrad hraničnej a cudzineckej polície v poslednom období vzniesli obvinenie voči štyrom Slovákom, ktorí sa podieľali na páchaní trestného činu prevádzačstva, a to formou účelových sobášov.

Otvor článok

Nápojová firma Kofola rozširuje predaj čerstvých potravín

1.6 2017 13:40

PRAHA - Sieť barov s ovocnými a zeleninovými šťavami UGO, ktorá je súčasťou českej nápojovej skupiny Kofola, expanduje vo výrobe čerstvých potravín. Od firmy Titbit preberá výrobu čerstvých šalátov. Tých tak vyprodukuje denne niekoľko tisíc.

Otvor článok

Rusko nikdy nebolo zapletené do hackerských útokov, tvrdí Putin

1.6 2017 13:45

PETROHRAD - Ruský prezident Vladimir Putin dnes v Petrohrade vyhlásil, že Rusko nebolo nikdy zapletené do počítačových útokov.

Otvor článok

Slováci sú nespokojní s dopravnou situáciou-nedokončenými úsekmi diaľnic či preplnenosťou ciest

1.6 2017 13:47

BRATISLAVA - Celkovú nespokojnosť s dopravnou situáciou na Slovensku vyjadrili Slováci v aktuálnom prieskume agentúry TNS Slovakia. Nepáči sa im, že v tejto oblasti zaostávame aj v porovnaní so zahraničím a za problémy považujú nedokončené úseky diaľnic či preplnenosť ciest.

Otvor článok

Slovenskí odborníci na plasty ponúkajú svetovo unikátne riešenia

1.6 2017 13:57

BRUSEL - Ďalší zo série medzinárodných seminárov sa v stredu večer konal v Bruseli na pôde Stáleho zastúpenia Slovenskej republiky pri EÚ. V spolupráci so Slovenskou styčnou kanceláriou pre výskum a vývoj (SLORD) bol seminár s názvom "Plasty a ekológia" zameraný na hľadanie odpovedí na otázku, ako zamedziť tomu, aby sa používanie plastov nestalo záťažou pre prírodu a prekážkou pre trvalo udržateľný rozvoj.

Otvor článok

Kiska opäť nepodpísal novelu o vyvlastňovaní, platí aj bez toho

1.6 2017 14:00

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska ani druhýkrát nepodpísal novelu zákona o jednorazových mimoriadnych opatreniach v príprave niektorých stavieb diaľnic a ciest. Právnu normu, ktorá umožní uskutočňovanie časti prác na pozemkoch pod diaľnicami, aj keď sa ešte neukončil ich vyvlastňovací proces, vrátil parlamentu v polovici mája (18.5.).

Otvor článok

Vo veku 95 rokov zomrel odsúdený bývalý dozorca z koncentračného tábora Auschwitz

1.6 2017 14:11

BERLÍN - Bývalý dozorca z koncentračného tábora Auschwitz pri poľskom Osvienčime Reinhold Hanning, ktorého vlani nemecký súd uznal vinným z napomáhania pri vražde 170-tisíc ľudí, zomrel vo veku 95 rokov.

Otvor článok

Čmelík a Mráz skončili v poľských Gliwiciach

1.6 2017 14:17

GLIWICE - Medzi futbalistami, ktorí po skončení tejto sezóny ukončia svoje pôsobenie v poľskom klube Piast Gliwice, sú aj dvaja slovenskí hráči - Patrik Mráz a Lukáš Čmelík. Sliezsky klub o tom referoval prostredníctvom svojej webovej stránky.

Otvor článok

Bajánková: Súdna rada nesmie byť priestorom zákopových vojen

1.6 2017 14:20

BRATISLAVA - Súdna rada SR nesmie byť priestorom zákopových vojen, ale v prvom rade má byť priestorom vzájomnej spolupráce postavenej na odbornosti a rešpektovaní princípov nezávislého postavenia súdnictva, zdôraznila dnes pred novozvolenými ôsmimi členmi rady jej aktuálna dosluhujúca predsedníčka Jana Bajánková.

Otvor článok

Niektorí politici ohrozujú 11 tisíc pracovných miest na Hornej Nitre

1.6 2017 14:29

BRATISLAVA - Niektorí politici ohrozujú svojimi vyjadreniami 11 tisíc pracovných miest na Hornej Nitre. Myslí si to spoločnosť Hornonitrianske bane Prievidza (HBP).

Otvor článok

Letisko Bratislava čaká takmer dvetisíc dovolenkových letov, najviac do tureckej Antalye

1.6 2017 14:36

BRATISLAVA - Takmer dvetisíc dovolenkových charterových letov sa uskutoční na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave v najvyťaženejšom letnom dovolenkovom období, ktoré sa naplno začína práve v júni a trvá do októbra. Najviac, zatiaľ 473 letov, je naplánovaných do tureckej Antalye a z nej. Najsilnejším mesiacom bude už tradične júl, počas ktorého využijú dovolenkári 594 odletov do dovolenkových letovísk a príletov z nich.

Otvor článok

Severná Kórea sa modernizuje, predstavila vlastný tablet so „super“ schopnosťami

1.6 2017 14:39

PCHJONGJANG – Izolovaná Severná Kórea urobila krok k modernému svetu.

Otvor článok

Po stredajšom bombovom útoku v Afganistane popravia 11 teroristov z Talibanu či siete Hakkáníovcov

1.6 2017 14:43

KÁBUL - V Afganistane sa chystajú po stredajšom bombovom útoku v Kábule popraviť dovedna 11 usvedčených teroristov. Poprava sa uskutoční na základe dekrétu, ktorý dnes podpísal afganský prezident Ašraf Ghaní.

Otvor článok

O asistovaný odchod zo života požiadalo v Kalifornii 504 nevyliečiteľne chorých

1.6 2017 14:53

SAN DIEGO - Najmenej 504 ľudí v terminálnom štádiu svojej choroby požiadalo v americkej Kalifornii o predpísanie preparátu na dobrovoľný odchod zo života. Asistovaná eutanázia je v Kalifornii možná od vlani, keď tam v júni začal platiť príslušný zákon.

Otvor článok

Tragédia na R1: Muž vystúpil z auta, zabil ho okoloidúci Opel

1.6 2017 15:00

NITRA – Pri dopravnej nehode na rýchlostnej ceste R1 pri Nitre prišiel dnes popoludní o život 34-ročný vodič vozidla BMW.

Otvor článok

VIDEO Diamantová kabelka Hermés Birkin sa v aukcii vydražila za neskutočnú sumu! Nový majiteľ “zacvakal” 377-tisíc dolárov

1.6 2017 15:00

HONG KONG - Včera sa na aukcii v Hong Kongu podarilo vydražiť luxusnú kabelku značky Hermés za abnormálne vysokú sumu!

Otvor článok

VIDEO 192 kilogramov vážiaci 11-ročný chlapec podstúpil operáciu žalúdka! Prejedanie mu mohlo spôsobiť smrť

1.6 2017 15:07

INDONÉZIA - Arya Permana z Jávy sa prejedaním dopracoval k váhe takmer 200 kilogramov.

Otvor článok

Opitý muž hodil po žene a deťoch sekeru, skončil v cele

1.6 2017 15:08

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Opitý muž hodil po manželke a deťoch sekeru, nikomu pri tom neublížil.

Otvor článok

Štyridsaťštyri migrantov zomrelo na Sahare pre nedostatok vody, medzi mŕtvymi je aj niekoľko detí

1.6 2017 15:13

NIGER - Štyridsaťštyri ľudí zomrelo pre nedostatok vody na Sahare v africkom štáte Niger.

Otvor článok

Herečka Jennifer Garner poprela, že by bola tehotná

1.6 2017 15:17

NEW YORK - Americká herečka Jennifer Garner vo štvrtok poprela fámy niektorých bulvárnych médií, že by bola tehotná, či dokonca že čaká dvojčatá.

Otvor článok

Hoh: Vojenská okupácia a operácie vykonávané pod vlajkou USA v Afganistane spôsobujú len ďalšie utrpenie

1.6 2017 15:21

MOSKVA – Vojenské akcie organizované USA podnecujú v Afganistane len ďalšie konflikty a spôsobujú viac civilného utrpenia.

Otvor článok

EÚ oceňuje spoluprácu so sociálnymi médiami v boji proti nenávisti na internete

1.6 2017 15:24

BRUSEL - Spoločná iniciatíva Európskej komisie (EK) a viacerých platforiem sociálnych médií a občianskej spoločnosti prináša výsledky v rámci boja proti nezákonným nenávistným prejavom na internete.

Otvor článok

Maňka: Odopretie eurofondov problémovým štátom je nepredstaviteľné

1.6 2017 15:26

BRUSEL – Za ťažko vykonateľný a nespravodlivý označil slovenský europoslanec Vladimír Maňka nemecký zámer, aby členovia EÚ nedodržiavajúci zásady právneho štátu prišli o peniaze zo štrukturálnych fondov Únie. Richard Sulík to zas považuje za veľký zásah do suverenity členských štátov.

Otvor článok

Európsky cestný balík je pre slovenských dopravcov neprijateľný

1.6 2017 15:27

BRATISLAVA – Cestný balíček, ktorý predstavila Európska komisia (EK), rozdeľuje jednotný európsky trh a vytvára umelé prekážky. Tvrdí to Združenie cestných dopravcov Česmad Slovakia, podľa ktorého pre slovenských dopravcov znamená rapídne zhoršenie podmienok pri vykonávaní podnikateľskej činnosti.

Otvor článok

Vodiči pozor: V pondelok budú v Bratislave dopravné obmedzenia v súvislosti s protikorupčným pochodom

1.6 2017 15:30

BRATISLAVA – Bratislavská polícia upozorňuje na dopravné obmedzenia v súvislosti s protikorupčným pochodom, ktorý sa uskutoční v pondelok 5. júna. TASR informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Otvor článok

Pri bratislavskom Pentagone zriadia dočasnú policajnú stanicu

1.6 2017 15:38

BRATISLAVA – Pri problémovom bytovom dome Pentagon na Stavbárskej ulici v bratislavskej Vrakuni zriadia dočasnú stanicu mestskej polície. Magistrát a mestská časť tak chcú zvýšiť bezpečnosť v tejto lokalite.

Otvor článok

Slovenská mládež športuje čoraz menej. Ako vrátiť pohyb do rodín?

1.6 2017 15:41

BANSKÁ BYSTRICA - Zodpovedať otázku "prečo naše deti málo športujú" a pomenovať problémy športovania detí sa pokúsia odborníci na konferencii, ktorá sa uskutoční počas dvoch dní v Robotníckom dome v Banskej Bystrici. Na tlačovej besede vo štvrtok o cieľoch konferencie s názvom "Dieťa - Rodič - Šport" a podtitulom "Vráťme šport do rodiny" informovali jej organizátori a účastníci.

Otvor článok

Objednávanie produktov pre vaše podnikanie je ešte jednoduchšie

1.6 2017 15:41

BRATISLAVA – Spoločnosť Fega Frost s.r.o. zjednodušila objednávanie svojich produktov. Už to naozaj nemôže byť jednoduchšie.

Otvor článok

FOTO Ženy žiadajú Fica o darček ku dňu detí: Dajte deťom mamy na plný úväzok

1.6 2017 15:43

BRATISLAVA - Mamičky žiadajú od premiéra Roberta Fica a vlády darček ku dňu detí. Chcú, aby dopriali deťom mamy na plný úväzok. Mamičky dnes na úrade vlády odovzdali premiérovi Ficovi podpisy pod ich výzvu "Mama je lepšia ako jasle".

Otvor článok

Parlament EU podporil uľahčenie prístupu na európsky trh pre Ukrajinu

1.6 2017 15:51

BRUSEL - Európsky parlament podporil uľahčenie prístupu na trh EÚ pre väčšie množstvo ukrajinských výrobkov s výnimkou niektorých poľnohospodárskych produktov.

Otvor článok

Sulík: Západoeurópske štáty chcú zneužiť pravidlá v doprave

1.6 2017 15:55

BRUSEL – Západoeurópske štáty chcú zneužiť pravidlá o vyslaných pracovníkoch v doprave na ochranu vlastných trhov, uviedol pre TASR europoslanec Richard Sulík. Európska komisia (EK) pre túto oblasť v stredu (31.5.) navrhla jednotné európske pravidlá, ktoré majú garantovať vodičom pri práci v zahraničí vyšší plat a ďalšie sociálne výhody.