Štyria Slováci čelia obvineniu z prevádzačstva a účelových sobášov

NETKY.SK • 1 Jún 2017, 13:39 • 2 min
Štyria Slováci čelia obvineniu z prevádzačstva a účelových sobášov

BRATISLAVA - Úrad hraničnej a cudzineckej polície v poslednom období vzniesli obvinenie voči štyrom Slovákom, ktorí sa podieľali na páchaní trestného činu prevádzačstva, a to formou účelových sobášov.

slovakia

left justify in out

V prvom prípade čelí obvineniu iba 28-ročný Marián B. z Východného Slovenska, za to, že sa na území Ukrajiny zosobášil s Ukrajinkou. Výmenou za jeho služby mal získať v Nižnom Nemeckom rodinný dom. Tá po sobáši požiadala na oddelení cudzineckej polície v Michalovciach o udelenie trvalého pobytu na päť rokov. V prípade, že by tento účelový sobáš polícia neodhalila, získala by vstup do ktoréhokoľvek členského štátu Európskej únie.

 

V druhom prípade je obvinená 35-ročná Monika H, ktorá mala sprostredkovať sobáš medzi mladučkou Slovenkou a Pakistancom. Tá si ho ešte v roku 2015 vzala v rakúskom meste  Stockerau. Obe ženy mali získať finančnú odmenu vo výške 4.000 eur.

 

Neskôr sa rozhodli nájsť ďalšiu adeptku na sobáš, ktorá by si za finančnú odmenu bola ochotná vziať občana z Pakistanu. K úradnému sobášu však nedošlo.

 

V roku 2015 sa podľa islamského práva sa mala zosobášiť aj ďalšia žena z okresu Rimavská Sobota, ktorá si vo Viedni vzala muža z Pakistanu. K úradnému sobášu nedošlo, ale aj napriek tomu je obvinená. Muž a tieto tri ženy sú stíhaní na slobode, a za prevádzačstvo im hrozí trest odňatia slobody na dva až osem rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies