Archív článkov za November 2017, strana 3

Otvor článok

Bratislavská výstava fotografa Németha je zamyslením nad našou spoločnosťou

2.11 2017 10:12

BRATISLAVA – Nový projekt Borisa Németha Homeland je prvou otvorenou výstavou slovenského autora v začínajúcom 27. ročníku medzinárodného festivalu Mesiac fotografie (MF). Je v bratislavskej galérii Tvorivô, ktorá sa prvýkrát zapojila do tradičného novembrového podujatia.

Otvor článok

Zisk Facebooku prudko vzrástol o takmer 80 %

2.11 2017 10:20

LOS ANGELES - Facebook zaznamenal v 3. kvartáli prudký nárast zisku.

Otvor článok

Účastníci národného odboja za oslobodenie už majú nárok na vyššie príspevky

2.11 2017 10:29

BRATISLAVA - Účastníci národného boja za oslobodenie a vdovy a vdovci po týchto osobách už majú nárok na vyššie príspevky. Tie im prináša koaličná novela zákona, ktorá v novembri vstúpila do účinnosti.

Otvor článok

Kniha Šimečku o dospievaní v totalitnej šedi získala cenu aj v USA

2.11 2017 10:34

BRATISLAVA – Martin M. Šimečka je podľa literárnej kritiky burič aj tíšiteľ, provokatér aj mysliteľ, ale najmä rýdzi intelektuál, akých má stredná Európa málo. Už dvakrát sa stal "nepriateľom štátu", prvý raz to bolo za komunizmu, druhý v období mečiarizmu, a táto skúsenosť mu umožnila nazerať na Slovensko z unikátnej perspektívy.

Otvor článok

Tri dni po blamáži na pôde Girony zakopol Real Madrid aj v Lige majstrov

2.11 2017 10:41

LONDÝN - Tri dni po blamáži na pôde Girony zakopli futbalisti Realu Madrid aj v Lige majstrov, keď v šlágri H-skupiny podľahli Tottenhamu Hotspur 1:3. Španielsky denník Marca napísal, že dvojnásobný obhajca trofeje sa dotkol dna a vo Wembley zažil najtemnejší večer v ére trénera Zinedina Zidana.

Otvor článok

Vyberte si svoj druhý domov pri Chorvátskom mori

2.11 2017 10:53

Snívate o druhom domove v exotickom Stredomorí, ale neviete ako na to? Vyhľadávanie a kúpa nehnuteľnosti v zahraničí býva vo väčšine prípadov obtiažna, a práve preto vám na pomoc prichádza agentúra Jadran Reality s dlhoročnými skúsenosťami v tejto oblasti.

Otvor článok

FOTO Pes po lesných požiaroch pochovával mŕtve zvieratá pri kostole: Domáci si jeho správanie nevedia vysvetliť

2.11 2017 11:19

Malý psík sa stal legendou po tom, čo začal samostatne pochovávať zvieratá, ktoré zhoreli pri španielskych lesných požiaroch.

Otvor článok

Hološko tvrdí, že ak to nebude fungovať v kabíne, nepomôže im ani Ševela

2.11 2017 11:33

BRATISLAVA - Vedenie úradujúceho slovenského futbalového vicemajstra ŠK Slovan Bratislava reagovalo na neuspokojivé výsledky mužstva v ostatnom období a najmä víkendovú domácu remízu 2:2 proti poslednej v tabuľke Senici odvolaním srbského trénera Ivana Vukomanoviča a angažovaním Martina Ševelu.

Otvor článok

FOTO Fotograf v mase ľudí náhodou objavil „čiernu perlu“, o túto krásku sa bijú modelingové agentúry

2.11 2017 11:36

PLYMOUTH – Mnoho dievčat sníva o tom, že jej krásu si všimne niekto na ulici a urobí z nej slávnu modelku. Je to však veľmi nepravdepodobný scenár. Tejto kráske sa to ale naozaj stalo.

Otvor článok

Na MS v Katare sa nebude predávať alkohol na štadiónoch, zóny pre fanúšikov budú v púšti

2.11 2017 11:52

DAUHA - Predseda organizačného výboru futbalových majstrovstiev sveta 2022 v Katare Hassan Al-Thawadi vyhlásil, že spomenutá arabská krajina nebude mať v priebehu podujatia problémy súvisiace s alkoholom. Šampionát sa uskutoční v zimnom termíne od 21. novembra do 18. decembra 2022.

Otvor článok

VIDEO Na Halloween šantili aj televízni moderátori, niektorí pracovali bez hlavy

2.11 2017 12:17

LONDÝN - Moderátori počasia čoraz častejšie používajú rôzne zábavné prvky, aby do svojho programu vniesli trochu vzrušenia. Bolo teda predvídateľné, že na Halloween sa poriadne vybláznia.

Otvor článok

Projekt Detskej atletiky má deti motivovať k pravidelnému športovaniu

2.11 2017 12:30

Bratislava - Slovenský atletický zväz (SAZ) bude aj naďalej spolupracovať na projekte Detská atletika. Projekt trvá už tri roky, jeho zámerom je motivovať deti na šport. Samotný projekt si kladie za cieľ zakúpiť pre základné školy, športové kluby a atletické oddiely atletické náčinie určené pre deti v predškolskom a školskom veku.

Otvor článok

Policajti v poslednej chvíli zachránili muža, ktorý sa obesil v pivnici

2.11 2017 12:48

SVIT - Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Svite v poslednej chvíli zachránili muža, ktorý chcel svoj život ukončiť v pivnici svojho rodinného domu.

Otvor článok

Kubánsky agent a tréner čelia väzeniu za pašovanie hráčov do USA

2.11 2017 12:58

MIAMI - Športový agent a bejzbalový tréner čelia väzeniu po tom, ako ich v rámci súdneho procesu v Miami obvinili z pašovania kubánskych hráčov do USA. Podľa súdnych dokumentov prokurátori žiadajú sudcu o zvýšenie maximálneho deväťročného trestu, ktorý odporúčali federálne úrady pre Bartola Hernandéza a trénera Julia Estradu. Ich advokáti žiadajú miernejšie tresty.

Otvor článok

Viete ako zanikol Staroveký Egypt? Vedci to definitívne odhalili

2.11 2017 13:00

Vedci z dublinskej univerzity publikovali štúdiu, v ktorej podrobne vysvetľujú príčinu zániku jednej z najvyspelejších civilizácii v dejinách.

Otvor článok

Hodnota bitcoinu prekonala rekordnú hranicu 7000 USD

2.11 2017 13:11

LONDÝN - Kurz digitálnej meny bitcoin sa vo štvrtok dostal na nové rekordné maximum a vôbec prvýkrát pokoril hranicu 7000 USD. Hodnota bitcoinu od začiatku tohto roka sa viac než zosedemnásobila.

Otvor článok

Americkí pedofili budú na hanbu celému svetu, do pasu im dajú špecifické označenie

2.11 2017 13:53

WASHINGTON - Americkí občania registrovaní ako sexuálni delikventi, ktorí sa previnili voči deťom, budú pri svojich cestách do zahraničia používať pasy, ktoré ich identifikujú za ich minulé zločiny. Ministerstvo zahraničia v stredu oznámilo, že takýmto osobám začne odoberať pasy a nariadi im požiadať si o nové so "špecifickým identifikátorom" ich statusu.

Otvor článok

Z mladých Newyorčanov sa na jeden deň v týždni stanú vegetariáni: Mesto tým chce chrániť zdravie i planétu

2.11 2017 14:00

Mesto New York zavádza nové pravidlo - školy budú musieť povinne jeden deň v týždni variť výhradne bez použitia mäsa.

Otvor článok

Facebook si pre nás pripravil ďalšiu zmenu: Bude filtrovať vaše upozornenia

2.11 2017 14:05

Nová funkcia Facebooku Prieskumník zrejme nebola posledná, ktorá vyvolá všeobecné rozhorčenie.

Otvor článok

Z tohto videa vám spadne sánka! Lietajúci muž Sven Ugau totiž dokáže neuveriteľné kúsky

2.11 2017 14:27

Lieta ako vták, ale nielen to. Naposledy presvišťal ako orol tesne nad zemou, preťal tri papierové terče a rútil sa ďalej. Toto je video, z ktorého spadnete na zadok!

Otvor článok

Medzinárodný filmový festival Bratislava ponúkne víťazné snímky zo svetových festivalov

2.11 2017 14:27

BRATISLAVA - Počas 19. ročníka Medzinárodného filmového festivalu (MFF) Bratislava, ktorý sa uskutoční v dňoch 9. - 16. novembra, si fanúšikovia a fanúšičky filmu budú môcť pozrieť aj oceňované festivalové snímky. Návštevníci podujatia sa môžu tešiť na projekcie fantasy Podoba vody (The Shape of Water), čiernej komédie Tri billboardy kúsok za Ebbingom (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) a drámy Abriline dcéry (Las hijas de Abril). Spomínané filmy organizátori predstavia v rámci sekcie Cinema Now.

Otvor článok

VIDEO Liga národov bude atraktívna aj z finančného hľadiska, Slováci len za účasť v nej získajú milión eur

2.11 2017 14:30

Bratislava - Slovenská futbalová reprezentácia dostane len za účasť v "béčku" Ligy národov milión eur. Za prípadné víťazstvo vo svojej skupine by zinkasovala ďalší milión. Európska futbalová únia (UEFA) súťaž centralizuje a bude ju vysielať celosvetovo, čo prinesie najmä menším národným zväzom ďalšie finančné výhody z predaja televíznych práv.

Otvor článok

Súd odsúdil Ladislava K. za bombový výbuch v Košiciach na 10 rokov väzenia

2.11 2017 14:34

KOŠICE - Za bombový výbuch v centre Košíc z roku 2011 a ďalšie trestné činy vo štvrtok odsúdil Okresný súd Košice I Ladislava K. na úhrnný desaťročný trest odňatia slobody. Je to o 13,5 roka menej, ako mu v danej kauze vymeral minulý rok. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, obžalovaný aj krajský prokurátor sa opätovne odvolali na krajský súd.

Otvor článok

Jeden mŕtvy pri streľbe pred supermarketom v Brémach

2.11 2017 14:41

BRÉMY - Muž, ktorý utrpel vo štvrtok predpoludním vážne zranenia po streľbe pred prevádzkou obchodnej siete REWE vo štvrti Gröpelingen severonemeckého mesta Brémy, skonal po prevoze do nemocnice.

Otvor článok

Ťažké zranenie cyklistu si vyžiadala zrážka s nákladiakom v Ostraticiach

2.11 2017 14:54

OSTRATICE - Ťažké zranenie 86-ročného cyklistu si vyžiadala dopravná nehoda, ku ktorej došlo vo štvrtok o 6.35 h na ceste druhej triedy v katastri Ostratíc v okrese Partizánske. Muž, ktorý utrpel zranenia po zrážke s nákladným vozidlom, bojuje o svoj život v partizánskej nemocnici. TASR informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Otvor článok

FOTO Rytmus ukázal fotku spred 21 rokov, sekne mu to vo vojenskej uniforme?

2.11 2017 14:58

BRATISLAVA - Slovenský rapper Patrik Rytmus Vrbovský (40) na Instagrame zverejnil archívnu fotografiu zo svojej mladosti.

Otvor článok

Údajný bos sýkorovcov ostáva vo väzbe

2.11 2017 15:01

BANSKÁ BYSTRICA – Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici dnes zamietol žiadosť o prepustenie z väzby obžalovaného údajného bosa sýkorovcov Róberta L., zvaného Kýbel. Voči tomu podal obžalovaný sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

Otvor článok

VIDEO Vo Veľkej pyramíde pri Gíze objavili novú chodbu

2.11 2017 15:09

KÁHIRA - Archeológovia objavili v egyptskej Veľkej pyramíde pri Gíze komoru, o ktorej existencii sa doposiaľ nevedelo. Ide o prvý objav tohto druhu od 19. storočia.

Otvor článok

Trénerka Potterová nominovala na kemp a prípravné zápasy s Poľskom

2.11 2017 15:11

Bratislava - Trénerka slovenskej ženskej hokejovej reprezentácie SR Jenny Potterová v spolupráci s generálnou manažérkou ženských reprezentácii Zuzanou Tomčíkovou nominovali hráčky na tréningový kemp a následný dvojzápas s Poľskom.

Otvor článok

Polícia pátra po nezvestnej 16-ročnej Kláre Deákovej zo Šelpíc

2.11 2017 15:15

TRNAVA - Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po nezvestnej 16-ročnej Kláre Deákovej zo Šelpíc, ktorá sa prechodne zdržiavala v Malženiciach v okrese Trnava.

Otvor článok

Útočník z New Yorku by mal dostať trest smrti

2.11 2017 15:21

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump vyhlásil, že útočník z New Yorku by mal dostať trest smrti. Politik to napísal prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter.

Otvor článok

Sanitka sa zrazila s kamiónom, na mieste zasahuje vrtuľník

2.11 2017 15:30

BRATISLAVA - Polícia dokumentuje dopravnú nehodu sanitky a nákladného auta, ktorá sa stala za obcou Kútniky smerom na Dolný Bar v okrese Dunajská Streda. Zranili sa pri nej štyri osoby.

Otvor článok

Erdogan predstavil plán na výrobu tureckej značky auta

2.11 2017 15:33

ISTANBUL - Turecko mieri na automobilový trh. Prezident Recep Tayyip Erdogan vo štvrtok oznámil, že do roku 2021 by sa mali v krajine predávať autá domácej značky.

Otvor článok

Polícia bude počas volieb na nohách, do terénu vyrazia aj kriminalisti

2.11 2017 15:36

BANSKÁ BYSTRICA – Polícia v Banskobystrickom kraji zvýši dohľad počas konania volieb do orgánov samosprávnych krajov, ktoré budú 4. novembra. Informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Otvor článok

S obhliadkami mŕtvych stále môže byť problém,no ide o individuálne zlyhania

2.11 2017 15:42

BRATISLAVA – Problém s obhliadkami mŕtvych môže nastať aj po tohtoročnom júlovom zvýšení miezd pre obhliadajúcich lekárov. Pripúšťa to Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS). Hovorí však o individuálnych nedostatkoch a nie o celoplošnom probléme.

Otvor článok

Docent bral úplatky za skúšky na vysokej škole. Ani to nestálo veľa...

2.11 2017 15:49

BANSKÁ BYSTRICA – Trest odňatia slobody na dva roky s podmienečným odkladom na tri roky, peňažný trest tristo eur a zákaz činnosti vykonávať akékoľvek vysokoškolské vzdelávanie na dva roky vymeral sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) pre docenta Petra Slováka z Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce (VŠZaSP).