Polícia zhabala dílerom 1,5 kilogramu metamfetamínu

NETKY.SK • 28 Marec 2014, 12:16 • 2 min
Polícia zhabala dílerom 1,5 kilogramu metamfetamínu

BRATISLAVA - Polícia rozložila česko-slovenskú vetvu výrobcov, kuriérov a dílerov drog a zhabala im 1,5 kilogramu metamfetamínu. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Počas medzinárodnej protidrogovej akcie skončil v rukách polície slovenský občan, 41-ročný Rudolf B. a český občan, 28-ročný Roman H.

slovakia

left justify in out

Policajti Národnej kriminálnej agentúry na prípade spolupracovali s českými kolegami. Na slovenskom území bola akcia v Seredi a v obci Šelpice. Podľa zistení polície Seredčan Rudolf B. ako objednávateľ zabezpečil dovoz väčšieho množstva drogy. Tú sprostredkoval cez českého drogového kuriéra Romana H. z Ústí nad Labem. Kuriér mal drogu ukrytú v malom úžitkovom vozidle. Hodnotu metamfetamínu znalec odhadol na 150 000 až 256 000 eur. Toľko podľa predbežného znaleckého skúmania predstavuje 21 356 obvykle jednorazových dávok. Oboch podozrivých príslušníci Národnej kriminálnej agentúry zadržali priamo pri odovzdaní objednaného tovaru. Na mieste zaistili aj menšie množstvo marihuany a výbavu na dávkovanie drog. 

 

Obaja muži sú obvinení z trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, za čo im v prípade dokázania viny hrozí trest 15 až 20 rokov väzenia. V súčasnosti sa nachádzajú vo väzbe. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies