FOTO Soči niekoľko týždňov po olympiáde: Mesto duchov!

NETKY.SK • 26 Marec 2014, 17:15 • 2 min
FOTO Soči niekoľko týždňov po olympiáde: Mesto duchov!

SOČI – Iba pred niekoľkými týždňami to bolo športové centrum roka, kde sa sústredilo takmer 6-tisíc športovcov z celého sveta. Je to pýcha ruského prezidenta Putina, ktorá stála viac ako 37 miliárd eur.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dnes pripomína olympijské centrum v Soči mesto duchov. Opustené budovy, prázdne cesty a niekoľko túlavých psov, ktorí sa vyhrievajú na slnku.

 

Udalosti na Kryme výrazne zatienili všetky dobré pocity, ktoré v ľuďoch zanechali olympijské hry v Soči. Teraz je si asi ťažko predstaviť, že by sa zahraniční turisti rozhodli stráviť dovolenku v tomto čiernomorskom  meste.

 

Rusko investovalo do Soči nemalé peniaze, aby toto zabudnuté mesto premenilo na prvotriedne lyžiarske stredisko. Investovali aj do infraštruktúry – letisko bolo kompletne zrenovované a viac ako 8 miliárd dolárov investovali do výstavby novej železnice.

 

Podľa organizácie Human Rights Watch bolo kvôli výstavbe olympijského centra vysťahovaných 2-tisíc rodín. Niektorí dostali finančnú kompenzáciu, niektorí nie. Vybudovalo sa okolo 40 hotelov a ďalších 15 bolo zrenovovaných. Stavitelia dúfali, že sa zo Soči stane turistická destinácia. Nestalo sa...

 

Opustená promenáda pri Čiernom mori

 

img

 

img

 

img

 

Opustené hotely

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

Niektoré stavby zostali nedokončené

 

img

 

img

 

img

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies