Mak po prehre: Situácia je kritická, čaká nás zápas smrti

NETKY.SK • 25 Marec 2014, 17:35 • 2 min
Mak po prehre: Situácia je kritická, čaká nás zápas smrti

NORIMBERG - Nemecký futbalový klub 1. FC Norimberg je po úspešnom vstupe do jarnej časti sezóny tamojšej I. bundesligy opäť jedným z hlavných kandidátov na zostup do nižšej súťaže.

slovakia

left justify in out

Hráči Norimbergu, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentant Róbert Mak, zvíťazili v štyroch z piatich úvodných jarných duelov, v ostatných štyroch meraniach síl však nezískali ani bod. Norimberčania postupne nestačili na futbalistov Dortmundu, Brém, Hamburgu a Frankfurtu s celkovým skóre 3:12. Okrem Dortmundu, ktorý figuruje na druhej priečke tabuľkového poradia, boli predošlí súperi priamymi konkurentmi Norimbergu v boji o zotrvanie medzi nemeckou elitou pre nasledujúci súťažný ročník. Norimbergu aktuálne patrí predposledná priečka v bundesligovom pelotóne.

 

"Ťažko sa to hodnotí. Máme veľkú krízu a musíme sa z nej vyhrabať. Situácia začína byť kritická," uviedol bratislavský rodák Mak pre svoju oficiálnu internetovú stránku. "V stredu nás čaká ďalší súper, ktorý je tesne nad nami - VfB Stuttgart. V tabuľke má iba o bod viac ako my, bude to zápas smrti," dodal 23-ročný krídelník, ktorý sa vrátil v nedeľňajšej domácej prehre s Frankfurtom (2:5): "Vedeli sme, že je to dôležitý duel proti tímu ktorý tiež bojuje o záchranu. Do zápasu sme šli s cieľom zvíťaziť. Prehrávali sme 0:1, tréner zmenil pred druhým polčasom systém. Súper nám však dal ďalšie dva góly. Dokázali sme dvakrát odpovedať, chytili sme druhý dych a mohli sme aj vyrovnať. Príliš sme však otvorili hru, navyše nám rozhodca vylúčil hráča. Eintracht potom pridal ďalšie dva góly a bolo po zápase," skonštatoval slovenský stredopoliar, ktorý odohral druhý polčas. "Tréner ma poslal na trávnik s tým, aby som sa pokúsil zrýchliť hru. Snažil som sa mužstvu pomôcť, mal som aj šancu na skórovanie, ale hneď na začiatku druhého polčasu sme dvakrát inkasovali," uzavrel Róbert Mak.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies